Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 22 de creşe. Trei din ele, la Mangalia, Techirghiol și Fântânele

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 22 de creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, a anunţat, joi, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila. Astfel, în Baia Mare, Suceava, Moşniţa Nouă, Borşa şi Măneciu, va fi construită câte o creşă mare (pentru câte 100-110 copii).

Localităţile Cristian, Mangalia, Simeria, Poşta Câlnău şi Moldova Nouă vor beneficia de câte o creşă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii). Totodată, câte o creşă mică (pentru câte 40 de antepreşcolari) va fi finanţată în Blaj, Techirghiol, Fântânele, Dej, Vlăhiţa, Paşcani, Scobinţi, Baia Mare, Isaccea, Petru Rareş, Tufeşti şi Pătârlagele.

„Ministerul Dezvoltării construieşte creşe noi, moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării, care a reamintit că, ieri, s-au semnat şi contractele de finanţare pentru construirea primelor 15 creşe incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de MDLPA”, a transmis Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Cele 22 de obiective li se alătură celorlalte 73 care sunt sau vor intra în curând în procedură de achiziţie publică, a conchis ministrul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *