Ministerul Culturii îi PROMITE sprijin lui Palaz pentru SALVAREA bisericuțelor de cretă de la Murfatlar

A fost scandal mare pe 29 martie a.c. în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, când un proiect inițiat de vicepreședintele Claudiu Palaz, referitor la încetarea dreptului de administrare al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța asupra bisericuțelor de cretă din Murfatlar, monument istoric, a fost respins la vot.

CITEȘTE ȘI:

Palaz dorea, prin acest proiect, să reamenajeze situl după modelul Capidava, arătând în acest sens mai multe fotografii comparative. Prin votul final al consilierilor județeni, propunerea a fost respinsă, însă Palaz a anunțat luni că Ministerul Culturii promite asigurarea fondurilor pentru reabilitarea sitului.

„După alocarea bugetului pentru Programul Național de Restaurare 2019, Institutul Național al Patrimoniului (INP) va prezenta spre aprobarea Ministerului Culturii și Identității Naționale repartiția fondurilor și apoi va iniția achiziția pentru etapa a doua – studii și cercetări”, se arată în notificarea INP, din subordinea Ministerului Culturii, către Claudiu Palaz.

breaz palaz murfatlar

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.