Ministerele au 24 DE ORE la dispoziție pentru emiterea planului de trecere de la starea de urgență la starea de alertă

Premierul Ludovic Orban a solicitat tuturor ministerelor, în cadrul ședinței de joi a Guvernului, să prezinte până mâine propunerile pentru planul de măsuri privind trecerea de la starea de urgență la starea de alertă.

„Până mâine, solicit fiecărui minister și fiecărei agenții prezentarea propunerilor pentru acest act normativ, privitor la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă și stabilirea măsurilor pe care le vom prelungi și după finalizarea stării de urgență. De exemplu, prelungirea șomajului tehnic pentru companiile care încă sunt sub restricții sau pentru companiile care, din motive obiective, nu pot să își pornească activitatea. Sigur, concediul pentru părinți care trebuie prelungit până la finalul anului școlar, sunt multe alte prevederi. De asemenea, mâine vom avea cu toate ministerele economice o întâlnire pentru a definitiva planul de măsuri economice pentru a asigura revenirea cât mai rapidă la normalitate și o dezvoltare economică rapidă”, a spus Orban.

Premierul a mai arătat că viitoarele reguli din toate domeniile de activitate vor fi supuse dezbaterii publice.

„Ministerul Sănătății, INSP, alte instituții – cum ar fi ITM – să finalizăm elaborarea setului de măsuri și de reguli care trebuie respectate cu privire la fiecare activitate economică pentru care se vor ridica restricțiile. Este vorba de transportul public, comerț, activitatea de coaforuri, centrele de frumusețe și îngrijire, este vorba de cabinetele stomatologice, măsuri de organizare a spațiilor de birouri din instituții publice și companii private. Sigur, ele sunt într-un stadiu aproape final, dar va trebui să le aducem în forma finală și vreau să facem dezbatere publică, astfel încât înainte de a le adopta să putem să primim punctele de vedere ale angajatorilor, persoanelor, companiilor din domeniile respective, astfel încât să luăm cele mai bune măsuri care să protejeze angajații la locul de muncă”, a mai spus Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *