Spread the love

Militarii se vor putea pensiona mult mai târziu decât o permite legea în acest moment, care precizează că pensia de serviciu pentru limită de vârstă se cuvine atunci când sunt îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele condiții: solicitanții au împlinit vârsta-standard de pensionare pentru limită de vârstă și au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care minimum 15 ani reprezintă vechime în serviciu. Concret, doi deputați PSD, Dorel Căprar și Mihai Weber, și un deputat de la  ALDE Marius Surgent au venit cu o propunere legislativă pin care doresc să modifice și să completeze Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, așa cum TOMIS NEWS a relatat la momentul inițierii, dând posibilitatea militarilor să iasă la pensie, la cerere, la 65 de ani.

CITEȘTE ȘI:

DEZBATERE PUBLICĂ Personalul militar ar putea să rămână în activitate până la 65 de ani. „Sunt cadre care vor să stea din devotament. Cadrele tinere nu au cu cine să învețe”

Practic, aleșii de la putere vor să mărească vârsta standard de pensionare, pentru că, spun ei, sistemul militar se confruntă cu un deficit îngrijorător de resursă umană calificată. Termenul de depunere a amendamentelor expiră în 2 octombrie, iar până în prezent au fost înregistrate 13 sugestii.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată la Camera Deputaților în 27 iunie, iar Guvernul trebuie să emită un punct de vedere până în 20 septembrie. De asemenea, propunerea se află în dezbatere publică până pe 2 octombrie și sugestiile sau propunerile pot fi depuse AICI!

Facebook Comments

One thought on “Militarii, mai greu de pensionat!? Inițiativa prin care personalul militar ar putea să rămână în activitate până la 65 de ani, în continuare în dezbatere publică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *