Militar român, mort într-un accident fără precedent: Călcat de tanc!

Un militar român a murit vineri, în județul Galați, într-un exercițiu național de manevrare a tancului, anunță surse oficiale. Nu este vorba de un exercițiu internațional, ci unul național la poligonul de antrenamente de la Smârdan. Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați, anunță MApN.

Un militar român a murit vineri, în județul Galați, într-un exercițiu național de manevrare a tancului. Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis condoleanțele sale familiei îndoliate.

Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Nicolae Ciucă.

Militarul mort vineri la Smârdan coordona manevrele pentru începerea deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă, anunță MApN. El avea 35 ani, era angajat din anul 2008 și era căsătorit. Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a murit vineri, în timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați, anunță MApN.

Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, potrivit comunicatului de presă.

În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului. „Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit. Conducerea MApN își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată”, se arată în finalul comunicatului.

sebastian serban

Și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat detalii despre militar. Iată ce a postat acesta pe Facebook:

„Transmit sincere condoleanțe și întreaga mea compasiune familiei plutonierului Sebastian Șerban care și-a pierdut viața, vineri, în Poligonul Smârdan din Galați, în timp ce își îndeplinea misiunile care i-au fost încredințate. Îi vom păstra profunda recunoștință pentru tot ceea a făcut în anii pe care și i-a dedicat Armatei Române.”

Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat, vineri, pe durata timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați. Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața. În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Militar român, mort într-un accident fără precedent: Călcat de tanc!

  • vineri, 18 martie 2022 la 19:59
    Legătură permanentă

    Indisciplină. Nu avea ce să caute în amplasament între șenilă și peretele acestuia în timp ce tancul este pornit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *