Milioane de români riscă să rămână în FRIG din cauza prețului tot mai mare la gaze! Primăriile NU pot suporta cheltuielile

Mulți români riscă să rămână în frig în această iarnă, după ce prețul la gaze a crescut exagerat de mult în acest an și va continua să crească și în sezonul rece, pentru că marile state europene vor începe să-și facă rezerve de gaze. Marile orașe din România, care au un sistem centralizat de încălzire, vor fi nevoite să crească facturile cetățenilor. Multe primării vor fi puse în fața unor situații imposibile și vor strânge datorii uriașe după această iarnă, dacă Guvernul nu vine cu o soluție pentru a reduce prețul gazelor.

Situația este dramatică și în marile orașe din țară. Prețul gazelor și al cărbunelui a crescut foarte mult în acest an, iar centralele vor produce căldură și apă caldă la prețuri duble sau chiar triple. Primăria Iași a fost nevoită să apeleze la Ambasada Poloniei pentru a face rost de 100.000 de tone de cărbune pentru căldură în această iarnă. Pentru această cantitate a plătit peste 72 de milioane de lei cu TVA. Primăria are rezerve doar până la sfârșitul anului, iar toți românii știu că cea mai dificilă perioadă este în ianuarie și februarie, când se consumă foarte mult, în urma temperaturile foarte scăzute. La sistemul centralizat din Iași sunt racordate 28.000 de imobile, 90% din unitățile de învățământ, 10 din cele 12 spitale și toate instituțiile publice plus unele private.

Fără un ajutor concret din partea Guvernului, nicio primăria nu va reuși să treacă peste această iarnă, iar toți privesc cu o mare îngrijorare spre începutul de 2022. Această situație va contribui la scăderea încrederii în mulți primari din marile orașe, iar cetățenii vor deveni din ce în ce mai nemulțumiți. Chiar dacă alți cetățeni au centrale în apartamente și case, aceștia vor fi afectați direct de prețul tot mai mare la gaze. Această situație va afecta inclusiv companiile sau chiar instituțiile guvernului, care vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru a-și încălzi sediile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Milioane de români riscă să rămână în FRIG din cauza prețului tot mai mare la gaze! Primăriile NU pot suporta cheltuielile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *