Mike Pompeo detonează relațiile SUA cu Rusia: „Seamănă HAOS, CONFLICTE şi DIVIZARE în ţările din regiune”

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a acuzat marţi Rusia că „ameninţă stabilitatea Mediteranei” şi „seamănă haos” în ţările din regiune, informează AFP.

Într-un comunicat cu privire la „influenţa rusă în Mediterana“, secretarul de stat american aflat la sfârşit de mandat îi răspunde omologului său rus Serghei Lavrov, „care a acuzat SUA că joacă jocuri politice” în regiune.

Lavrov greşeşte în mod evident şi încearcă să rescrie istoria. (…) În realitate, SUA lucrează în mod eficace cu partenerii regionali şi susţin procesele politice sub egida ONU în Libia“, a deplâns Pompeo.

În ceea ce o priveşte, Rusia subminează politica internă a ţărilor din regiunea mediteraneeană, îl susţine pe dictatorul brutal al Siriei (Bashar al-Assad) şi alimentează conflictul din Libia prin intermediul unor grupări aliate. (…) Rusia continuă să ameninţe stabilitatea din regiunea mediteraneană, folosind numeroase tehnici pentru propagarea dezinformării, pentru a submina suveranitatea naţională şi a semăna haos, conflicte şi divizare în ţările din regiune“, a adăugat Pompeo în comunicatul său.

Mike Pompeo a denunţat comportamentul Rusiei în Libia, Grecia şi Siria, chiar în ziua în care preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat în cele din urmă pe democratul Joe Biden pentru victoria lui în alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa lui Donald Trump.

Preşedintele american aflat la sfârşit de mandat nu şi-a ţinut niciodată promisiunea de a îmbunătăţi relaţiile SUA cu Rusia, împiedicându-se de acuzaţiile privind ingerinţa Rusiei în victoria sa din alegerile din 2016 şi de ostilitatea clasei politice americane faţă de Kremlin.

Vladimir Putin a aşteptat mai mult de o lună după victoria lui Joe Biden pentru a-l felicita: „Sunt deschis pentru o colaborare şi contacte cu dumneavoastră“, i-a scris Putin marţi lui Biden într-o telegramă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *