Mii de firme au cerut anul trecut amânarea plăților către buget: ANAF le-a BLOCAT conturile

Premierul Florin Cîțu a cerut ANAF să verifice situația firmelor care anul trecut au cerut amânarea plăților către buget. Sunt 17.000 de companii care au recurs la acest ajutor acordat de stat. Însă, conturile multora dintre ele au fost blocate înainte să expire termenul stabilit pentru plata acestor datorii.

Anul trecut s-au amânat, s-au acumulat 16 miliarde de lei, pentru că am luat măsuri de a amâna taxele. Mai mult, nu am spus că trebuie plătite până la finalul anului trecut. Au fost 13.000 sau 17.000 de companii care și-au amânat plățile, și-și plătesc reeșalonat în 2021. Deci aceste măsuri încă există„, a spus Florin Cîțu.

În ianuarie 2021, ANAF a făcut mai mult de 42.000 de popriri asupra conturilor bancare și a transmis aproape 134.000 de somații. 

O parte importantă din obligațiunile fiscale amânate în cursul anului 2020 a fost deja achitată. S-au încasat în numai trei luni, în perioada decembrie-februarie, peste 5,5 miliarde de lei din obligațiile fiscale amânate la plata„, a spus Mirela Călugăreanu, președintele ANAF.

Cu toate acestea însă, mai multe firme s-au trezit cu somații și popriri pe conturi, înainte de termen.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *