Mihu (PSD), interpelare la Nelu Tătaru: „Creșterea galopantă a cazurilor de infectări impune MĂSURI URGENTE”

Senatorul social-democrat constănțean Ștefan Mihu a adresat o interpelare ministrului Sănătății prin care îi atrage atenția că înmulțirea galopantă a cazurilor de infectări cu coronavirus impune o serie de măsuri urgente pentru remedierea situației.

INTERPELAREA SENATORULUI ȘTEFAN MIHU:

La scurt timp după desfășurarea controversatelor și contestatelor, în termeni de corectitudine, alegeri locale, opinia publică din țara noastră a putut constata, din păcate, o adevărată explozie a numărului de îmbolnăviri de coronavirus.

Nu ne propunem, acum, să analizăm condițiile total improprii și puzderia de nereguli, multe cu iz de infracțiune, în care s-a desfășurat scrutinul din 27 septembrie a.c. și nici legătura directă și mai mult decât evidentă între creșterea alarmantă a numărului de infectări și reunirea la secțiile de votare a unor mase enorme de cetățeni, în pofida situației epidemiologice critice, în contextul scrutinului recent încheiat, ci, doar să punctăm câteva dintre aspectele de actualitate, cele mai stringente, ale crizei sanitare, de natură să producă o profundă îngrijorare și neliniște la nivelul cetățenilor!

Astfel, de la o zi la alta, autointitulatul Grup de Comunicare Strategică, a cărui dimensiune strategică – altfel, „sublimă, dar lipsind cu desăvârșire”, ca să-l parafrazăm pe marele Caragiale – se manifestă, de cele mai multe ori, doar prin comunicate anoste, manipulând profund realitatea sanitară, în funcție de interesele politicianiste ale guvernanților, deci, GCS ne anunță creșterea galopantă și complet aberantă a numărului de persoane depistate pozitiv! Am ajuns „campionii” Europei la numărul de îmbolnăviri zilnice, consecință directă a manierei haotice, dezlânate și lipsită de profesionalism cu care guvernul PNL înțelege să gestioneze criza sanitară și socială provocată de pandemia de coronavirus!

Față de cele de mai sus, vin și vă întreb, domnule ministru, în virtutea calității dvs. oficiale de  responsabil cu politica sanitară din țara noastră:

– câte mii de infectați zilnic trebuie mai avem pentru ca Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică să catadicsească să revizuiască strategia originală și complet păguboasă în combaterea pandemiei, implementată în ultimele 6 luni, care ignoră deliberat testarea în masă a populației, în pofida bunele practici în domeniu pe plan internațional și a recomandărilor OMS ?

– câte paturi suplimentare în secțiile de ATI, cu instalațiile aferente, a reușit guvernul să achiziționeze, din miliardele de euro împrumutate în ultimele luni, în pofida estimărilor și atenționărilor repetate ale forurilor medicale internaționale legate de recrudescența în forță a pandemiei, odată cu intrarea în sezonul rece?

– dacă primele întrebă vi se par prea grele sau prea tendențioase, poate ne spuneți, totuși, câte măști medicale a distribuit guvernul categoriilor defavorizate ale populației, inclusiv zecilor și sutelor de mii de elevi și studenți provenind din familii cu venituri reduse, conform obligațiilor impuse de legislația în vigoare? Nu în ultimul rând, interesează măsurile preconizate, domnule ministru, dacă aveți în vedere așa ceva, pentru remedierea rapidă a gravelor deficiențe semnalate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.