Mihnea Drumea (PNL Constanța): „Marile problemele ale României sunt cauzate de sistemul legislativ”

Mihnea Claudiu Drumea, profesor universitar doctor, este unul dintre experții pe care Partidul Național Constanța vi-i propune pe lista pentru alegerile parlamentare din decembrie. Cu peste 20 de ani de experiență în învățământul superior (a început în 1999, ca preparator în cadrul Facultății de Drept pe care a absolvit-o), timp în care a pregătit mii de studenți, cu peste cinci milioane de euro atrase, din fonduri europene, pentru facultatea unde este în prezent decan, Mihnea Claudiu Drumea are soluții pentru a îmbunătăți viața românilor.

Am constatat că marile probleme ale noastre, ale României, sunt cauzate de sistemul legislativ, de normele juridice care au fost redactate într-o manieră cel puțin ciudată, ca să mă exprim elegant, fără a se ține cont de principii, de interesul comunității, și, mai ales, fără a se proiecta și aplicarea lor efectivă. Uneori, teoretic pare frumos să legiferezi, dar trebuie să ții cont de realități și de faptul că normele trebuie aplicate într-un anumit sistem. Aceste lucruri nu au fost corelate, prin urmare, de-a lungul ultimilor 30 de ani, am observat cu toții ce s-a întâmplat”, spune candidatul PNL Constanța.

Acest mod de a face sau, mai bine spus, de a nu face lucrurile a avut consecințe nefaste, pe care le putem observa și acum. Am observat cu toții blocajele în ceea ce privește construcția de autostrăzi, problemele mediului, faptul că furnizăm materie primă și importăm produse finite.

Toate acestea sunt și cauza legislației prost redactate și prost aplicate, din păcate. Totul pleacă de la legislație, inclusiv blocajele în construcția de autostrăzi. De aceea, și eu, și colegii mei, ne dorim să creăm un cadru legislativ coerent, simplificat, care să permită dezvoltarea infrastructurii de transport și ne-am asumat acest lucru. Transportul este activitatea care generează dezvoltare și bunăstare. Uitați-vă pe hartă și veți vedea că locurile cele mai dezvoltate din lume au o infrastructură de transport integrată: rutieră, feroviară, aeriană, maritimă sau fluvială”, subliniază Mihnea Claudiu Drumea.

România nu este, în momentul de față, într-un moment foarte bun. Pe căile ferate, de pildă, viteza a scăzut, în loc să crească, fiind undeva la nivelul deceniului 20. Viteza a scăzut pentru a se putea asigura un grad de siguranță decent, în lipsa investițiilor. Lipsa infrastructurii generează costuri enorme, economice și sociale, mai ales pentru județul Constanța, care, prin Portul Constanța, este poarta de intrare și de ieșire a României către lume.

Guvernul actual a înțeles aceste nevoi și a demarat un proiect ambițios de investiții, care include construcția de drumuri expres și de autostrăzi. Aproape 900 de milioane de euro au fost deja atrase pentru autostrada care va traversa munții și pe care românii o așteaptă de zeci de ani. Mihnea Claudiu Drumea subliniază însă că punerea la punct a legislației și infrastructurii este numai primul pas care trebuie făcut. Al doilea este importanța accelerării digitalizării.

Accelerarea digitalizării va duce la o ordine mai bună, mai ales în managementul serviciilor, dar nu va înlocui niciodată creativitatea umană, priceperea noastră. Competențele digitale trebuie să fie la același nivel cu competențele profesionale, dar, în același timp, mai e nevoie de ceva, pentru cei care sunt elevi și studenți, pentru lucrătorii de mâine: este nevoie de creativitatea și pricepere. Să încerce, dincolo de cunoștințele pe care le au, să fie și creativi. În acest fel, vor putea întotdeauna să rezolve probleme care, indiferent de gradul de digitalizare, nu se vor putea rezolva, pentru că nu poți să digitalizezi absolut totul. Vor fi servicii, activități unde tot omul va reprezenta pilonul principal”, a spus Mihnea Claudiu Drumea.

Acesta a subliniat că, dacă România pierde acest tren, nu vom mai fi ceea ce am fost și suntem, adică o forță de muncă apreciată, calificată, dorită la nivel european, ci vom fi o forță de muncă slab calificată și prost plătită. Liberalul își propune ca, din Parlament, împreună cu colegii săi, să lupte pentru toate aceste deziderate, care vor îmbunătăți nu numai viața locuitorilor județului Constanța, ci a tuturor românilor.

Absolvent al liceului Decebal din Constanța, licențiat în drept la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și doctor în drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Mihnea Drumea este în prezent profesor universitar doctor, decan al Facultății de Științe Juridice și Științe Economice, din cadrul Universității Spiru Haret Constanța. Este pe locul al șaselea pe lista pentru Camera Deputaților.

COMANDAT DE PNL CONSTANȚA, COD MANDATAR FINANCIAR 11200025

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.