Mihăilă (Sănătate) s-a trezit din DILEALĂ: „Raportarea DECESELOR anterioare de coronavirus este ABIA LA ÎNCEPUT!”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi seară, că, deşi a fost acordat un termen de o lună de zile pentru raportarea deceselor anterioare de coronavirus, a fost transmisă o adresă în ţară prin care spitalele şi Direcţiile de Sănătate Publică sunt încurajate să continue să raporteze decese anterioare, dacă nu au finalizat raportarea lor. Ioana Mihăiă a fost întrebată, marţi seară, de ce au apărut şi în ultima raportare decese anterioare de coronavirus, deşi termenul de 30 de zile în care trebuia remediată această situaţie a expirat luni.

„Spitalelor şi DSP-urilor le-a fost transmisă, în urmă cu o lună, recomandarea de a corecta deficienţele de raportare anterioare, cu un termen d 30 de zile. Ieri, Ministerul Sănătăţii a transmis o adresă către DSP-uri prin care îi încurajăm, pe cei care nu au finalizat raportarea, dacă mai au cazuri neraportate, să continue să raporteze”, a afirmat Mihăilă.

Certificatele de vaccinare au valabilitate doar un an de zile, însă situația s-ar putea schimba! Dacă specialiștii europeni și americani vor decide că este nevoie de o doză suplimentară în cazul vaccinurilor deja administrate, valabilitatea ar putea fi schimbată, a anunțat Ioana Mihăilă. Ministrul Sănătății le atrage atenția românilor care pleacă în străinătate că trebuie să descarce certificatul de vaccinare cu 5 zile înainte de plecare.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare e până la 1 iulie 2022. Dar, încă așteptăm recomandări dacă este nevoie de a 3-a doză sau a doua. Este bine să ne generăm certificatul de vaccinare cu minim 5 zile înainte.”, a spus Ioana Mihăilă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, 288 de decese anterioare intervalului de referinţă. 3 produse în luna iulie 2020, 4 în august 2020, 9 în luna septembrie, 35 în luna octombrie, 77 în noiembrie 2020, 48 în decembrie 2020, 29 în ianuarie 2021, 28 în februarie 2021, 32 în martie 2021, 19 în aprilie 2021 şi 4 în luna mai 2021, în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Prahova, Sălaj şi Satu Mare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.