Mihăilă (Sănătate) s-a SUCIT, după ordinul lui Cîțu: Raportul privind morții COVID 19 devine PUBLIC

Ministerul Sănătăţii a făcut public vineri Raportul Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Asta după ce ieri a refuzat să îl posteze pe site, pe motiv că e de ajuns că a fost citit de ea public. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi date din raport, evitând să precizeze dacă îl va face public. Ulterior, premierul Florin Cîţu i-a transmis public să îl prezinte.

Am văzut acest raport mai devreme. Eu o încurajez pe doamna ministru să prezinte public acest raport ca să nu existe niciun fel de dubii. Să-l facă public atunci ca să fie foarte clar”, a afirmat premierul.

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, raportul privind decesele COVID. Anul trecut, în Corona forms s-au înregistrat 16.120 decese, iar în alerte.ms.ro. 18.948 decese. Raportul a fost publicat integral la cererea premierului Florin Cîțu, după ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat, joi, doar câteva date din acesta. Conform raportului, în sistemul de supraveghere (Corona forms) s-au înregistrat 16.120 decese (în anul calendaristic 2020), iar în alerte.ms.ro. s-au inregistrat 18.948 decese. Sănătate Publică, pentru anul 2020 s-au raport 26.106 decese, dintre care 227 decese cu diagnostic principal COVID-19 (1 %) și 25.875 decese cu diagnostic secundar de COVID (99%). Raportările au provenit de la 284 spitale:

Remarcăm numărul extrem de redus de decese intra-spitalicești având drept diagnostic principal COVID-19 – 227 decese pentru anul 2020. Această situație relevă faptul că la nivelul tuturor unităților spitalicești, codificarea diagnosticului la extemare (principal și secundar) pentru raportarea DRG, cel puțin pentru extemafii decedați, reflectă într-o măsură redusă situația reală a decesului de COVID. În opinia noastră, ar fi firesc ca diagnosticul la externare pentru pacientul decedat să fie concordant cu diagnosticul din certificatul constatator al decesului și cu diagnosticul din sistemul de supraveghere în cazul COVID”, se arată în raport.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.