Mihăilă (Sănătate) îl completează pe Barna: „Nu este vorba doar de mall-uri. Persoanele NEVACCINATE vor avea INTERZIS în TOATE spațiile publice închise”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a dezvăluit vineri la B1 TV că autoritățile iau în calcul introducerea certificatului verde pentru accesul populației în toate spațiile publice închise considerate neesențiale. Ea a precizat că nu este vorba doar despre interzicerea persoanelor nevaccinate în mall-uri așa cum a apărut în spațiul public, ci despre interzicerea acestora în toate spațiile publice închise, în weekenduri. Pe de altă parte, ministrul Sănătății a subliniat că aceasta este doar o variantă de lucru, „cea mai simplă de aplicat”, însă nu s-a ajuns la o decizie în coaliție:

Având în vedere evoluția pandemiei, relaxările pentru nevaccinați pot să continue și mi se pare normal ca vaccinații să stea în continuare în birouri fără mască dacă toți ceilalți din birouri sunt vaccinați. Dar persoanele nevaccinate care sunt cele mai expuse riscurilor, dacă cifrele cresc, să existe restricții. Am prezentat în coaliție măsuri care au funcționat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru. Urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri și să vedem care vor fi considerate oportune. Nu e vorba doar despre mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale în weekend, precum mall-urile. Supermarketurile sunt considerate spații esențiale. Aceasta ar fi varianta cea mai simplă, utilizarea acestui certificat verde, combinat cu o aplicație care este deja dezvoltată de STS care să verifice veridicitatea acestui certificat verde”, a precizat ministrul Sănătății.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Mihăilă (Sănătate) îl completează pe Barna: „Nu este vorba doar de mall-uri. Persoanele NEVACCINATE vor avea INTERZIS în TOATE spațiile publice închise”

  • vineri, 23 iulie 2021 la 20:27
    Legătură permanentă

    Cred ca va cam maninca-n cur cu declaratiile astea. O sa va vaneze romanii cum vaneaza chinezii sobolani. Tb voastra. Impingeti atata kkt despre porcaria asta asa nu mita pandemie iar prostii pun botul la otrava voastra. Mars la munca putorilor…nu sunteti buni de nimic…slugi lesinate

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *