Mihăilă (Sănătate), către medicii antivacciniști: „Sper să NU fie necesară vaccinarea OBLIGATORIE…”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, le arată pisica medicilor și asistenților care nu vor să se vaccineze. Aceasta nu a negat că e posibil ca vaccinarea să devină obligatorie pentru anumite categorii profesionale, precum sunt medicii sau profesorii.

Eu pot să spun mai mult experienţa mea personală, nu profesională, experienţa mea personală legată de vaccinare. Pur şi simplu, după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care-l aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecţie şi de a transmite infecţia celorlalţi s-a diminuat considerabil. Şi atunci, ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur şi sper că încrederea pe care o am eu şi pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a afirmat Ioana Mihăilă, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor.

Medicul Sorin Paveliu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de o lege privind vaccinarea obligatorie a unor categorii de populaţie, făcând referire, în acest context, la personalul medical şi la cei pe care i-a numit „esenţiali”, explicând „că de aia au avut prioritate”. Medicul a pledat totodată pentru „retragerea beneficiilor sociale pentru cei care prin refuzul lor (nejustificat medical) de vaccinare contribuie la spolierea bugetului din care îşi trag beneficiile”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.