Mihăilă (Sănătate) anunță: FĂRĂ MASCĂ în spațiile deschise și neaglomerate, din 1 august

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august, dar în spaţii deschise şi neaglomerate.

Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă miercuri seara.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi. De asemenea, Ioana Mihăilă a anunţat că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar putea fi publicat săptămâna aceasta, astfel ca, de săptămâna viitoare, în funcţie de cât de repede vor fi livrate testele necesare, această procedură să poată fi demarată efectiv.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri, dacă ar putea fi luată decizia renunțării la mască în orașe, din 1 iunie, și a răspuns: „Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Mihăilă (Sănătate) anunță: FĂRĂ MASCĂ în spațiile deschise și neaglomerate, din 1 august

  • joi, 6 mai 2021 la 08:02
    Permalink

    In spattile deschise NU ar trebui purtata masca. Cadrul legal pt aceasta decizie este NUL. Oricum Bode a anuntat(neoficial fiind inregistrat) ca vor fi anulate amenzile, cei care le vor plati vor ramine cu ele platite…gen taxa de poluare…niste nemernici…o bataie de joc la adresa populatiei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.