Mihail Kogălniceanu, (re)descoperit la „Oameni de poveste ai Constanței”. Antoniadis: „Istoria este o poveste continuă, așa că îi așteptăm pe constănțeni la următoarele episoade!”

Comunitatea elenă Elpis Constanța, alături de Primăria Municipiului Constanța și Uniunea Armenilor au organizat, joi, al doilea episod din seria „Oameni de poveste” ai Constanței, personalități care au marcat orașul de la malul mării.

În cadrul seriei de evenimente culturale unice de prezentare a unor importante și sonore personalități, joi seară a fost (re)descoperit Mihail Kogălniceanu, vis-a-vis de Cazinoul din Constanța, gazda evenimentului fiind directorul Muzeului Național Militar „Ferdinand I” filiala Constanța, dr. Costin Scurtu.

scurtu

Locația nu a fost aleasă întâmplător, în acel loc Mihail Kogălniceanu a avut una din multele sale locuințe din județul Constanța. De asemenea, la eveniment a mai participat și președintele Asociației Culturale și de Reconstituire Istorico-Militară „Tomis” din Constanța, Radu Covaliu, care a asigurat prezența dorobanților, ca reconstituire a armatei regulară din perioada lui Kogălniceanu.

„Istoria este o poveste continuă! Iată că am încheiat și acest al doilea episod din seria „Oameni de poveste”, de data aceasta cu un succes mai mare decât cel de la debut! Joia viitoare mergem la a treia locație, pentru care am început deja pregătirile și sunt convins că turiștii și constănțenii, deopotrivă, se vor alătura în număr și mai mare! Așa că îi invităm pe aceștia să ne fie alături și săptămâna viitoare, pentru că avem povești, istorii și realități cu adevărat interesante de povestit și de descoperit!”, a spus președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, pentru TOMIS NEWS.

kogalniceanu cazinou oameni de poveste

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.