Mihai Petre este noul consilier personal al lui Făgădău. „Schimbarea se produce din interior, din exterior doar se vorbește și o poziție de pe Facebook nu are finalitate”

Fostul consilier județean Mihai Petre este, de joi, consilierul personal al primarului social-democrat Decebal Făgădău. Vestea este cel puțin surprinzătoare, mai ales în contextul în care Făgădău, dacă are adversari politici, unul dintre aceștia cu siguranță ar fi fost Mihai Petre.

Fișa postului încă nu este definitivată sau, cel puțin, nu se dorește a fi încă făcută publică, însă Mihai Petre ne-a confirmat că este vorba de mai multe arii de competență.

„Despre fișa postului nu pot să zic prea multe, va fi tema unei conferințe de presă pe care o vom face împreună (cu Făgădău – n.r.). Atunci vom prezenta atribuțiile, dar cert este că vor fi suficiente… și în cultură și în relația cu partidele, cu mass-media, în educație, sunt mai multe pentru a fluidiza relația dintre primar și instituțiile respective. M-a determinat dorința de a participa la schimbare, schimbarea se produce din interior, din exterior doar se vorbește și o poziție de pe Facebook nu are finalitate, rămâne cumva în eter. Mi s-a propus: „Nu vrei să dai o șansă lucrurilor pe care vrei să le faci și despre care ai tot vorbit?” Am zis: „da!” Bun, de acum le facem împreună!”, a spus Mihai Petre, pentru TOMIS NEWS.

În ceea ce privește negocierile cu Decebal Făgădău, fostul consilier județean ne-a precizat că acestea sunt de o durată „medie”, în care a înțeles că „avem mai multe lucruri în comun decât cele care ne-ar despărți”.

„Au fost discuții pe o perioadă nu lungă, dar medie, în care m-am convins că vedem lucrurile oarecum asemănător în ceea ce privește dezvoltarea municipiului Constanța, că avem mai multe lucruri în comun decât cele care ne-ar despărți. Intru în Primărie pentru a contribui la buna administrare, în interesul cetățeanului și constănțeanului, ceea ce am tot susținut, o administrație dedicată exclusiv problemelor constănțenilor. Am avut poate cel mai bun program electoral pe care nu am apucat să îl prezint electoral, pentru că nu am mai candidat și mă voi folosi de această oportunitate pentru a pune în practică atât cât voi putea din programul meu ReStart Constanța din poziția de consilier”, a concluzionat Mihai Petre, pentru TOMIS NEWS.

Mihai Petre a fost primul politician local care a redactat un program de guvernare, a anunțat că intenționează să candideze la Primărie, însă a renunțat pe parcurs, susținând pe 26 aprilie că nu a reușit să adune un număr suficient de semnături de susținere. Cu șase zile înainte anunța că a luat act de „preluarea și aplicarea unei părți a Programului de Guvernare Locală Restart Constanța de către viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău”.

În trecut, Mihai Petre a fost președinte al organizației de tineret a PDL, apoi președinte al organizației municipale a Forței Civice, ulterior președinte al M10 Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.