Microfon găsit în biroul lui Arafat. Bode (MAI): „Sprijinim Parchetul…”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi că în urma găsirii unui microfon în biroul secretarului de stat Raed Arafat, Parchetul General a efectuat o verificare.

Pe acest subiect nu aş putea comenta mai mult, însă vă pot asigura că acordăm sprijin unităţilor de parchet în desfăşurarea oricărei anchete. Am acordat sprijin unităţii de parchet pentru desfăşurarea acestei anchete, aşa cum am făcut de fiecare dată când MAI a fost solicitat de către Parchet. Date despre anchetă, rezultatele anchetei şi orice alt detaliu – poate da Parchetul General”, a precizat Bode, în cadrul unei conferinţe de presă.

Arafat a reacționat recent după ce un microfon a fost descoperit în biroul său de la Ministerul de Interne. Șeful DSU acuză faptul că este persecutat și cere instituțiilor să-și facă treaba. 

Eu nu fac critică instituțiilor, nici către DNA, nici către Parchet, fiecare își face treaba lui și sunt convins că există profesioniști în instituțiile respective. Prin ce am trecut în ultima perioadă, totuși îmi arată că există posibilitatea că unele persoane depășesc limita normalului în a persecută și a o duce în față autorităților pentru abuz în serviciu. Cum poți într-o zi să clasezi și peste 5 luni să ceri infirmarea clasării tale că este ilegală când ești într-o altă poziție și peste 2 zile să trimiți și să ceri redeschiderea unui dosar închis când presupusă fapta chiar dacă ar fi fost, fapta e prescrisă din decembrie”, a spus Arafat. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *