Spread the love

Duminică are loc ședința Comitetului Executiv Național PSD care se desfășoară în Parlament și, printre subiectele pe care le abordează liderii social-democrați, se regăsește și cel privind strategia bugetară propusă administrațiilor locale.

De mai multe zile, primarii reuniți în Asociația Municipiilor din România urlă la Guvern, nemulțumiți de strategia propusă.

Cu prilejul CEX al PSD, a transmis și primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, următoarele:

„Guvernul României ne ia banii din bugetul oraşului pentru a acoperi pierderile generate de măsurile populiste nejustificate şi nesustenabile. În ultimii ani, am făcut eforturi imense pentru atragerea marilor investitori în sudul litoralului. Am redus birocraţia, am fluidizat circuitul documentelor şi am creat facilităţi fiscale. Rezultatul nu a întârziat să apară: în toate staţiunile se lucrează, multe hoteluri se vor redeschide, altele noi se construiesc. Asta înseamnă locuri de muncă şi bani la bugetul local pentru asfaltări, iluminat, parcări, locuri de joacă şi parcuri. Acum, Guvernul bagă, adânc, mâna, în buzunarul Mangaliei, refuzând să lase autorităţilor locale banii care li se cuvin, din impozitul pe venit. Cu allte cuvinte, primarii atrag investitori, aduc bani la bugetul local, iar Guvernul vine apoi să ne ia aceste fonduri pentru a le irosi pe măsuri populiste. La fel s-a întâmplat şi cu Lumotex: Primăria a acordat facilităţi pentru menţinerea locurilor de muncă, dar Guvernul a majorat, fără noimă, salariul minim, obligând investitorul să-şi mute afacerea în altă ţară. Între timp, creşterile salariile au fost cu mult depăşite de preţuri şi inflaţie. Să nu uităm, de asemenea, celebrul caz al Şantierului Naval! Mangalia a pierdut milioane de euro, doar pentru că Executivul a tergiversat, lamentabil, semnarea contractului cu Damen. Sunt foarte mulţi bani pe care oraşul nostru i-a pierdut din cauza diletantismului sau ostilităţii guvernanţilor de la Bucureşti”, a spus primarul Cristian Radu.

La CEX al PSD de duminică este prezent și președintele Asociației Municipiilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care le-a spus liderilor partidului că nu se asigură fonduri suficiente pentru investiții. Înainte de ședință, Negoiță a declarat că le recomandă tuturor parlamentarilor partidului să nu voteze bugetul de stat în varianta propusă de Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *