Mesajul lui Huțucă (PNL), pentru… iresponsabili: „Măcar teama de șomaj, dacă binele aproapelui nu e un motiv suficient să se protejeze…”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Printre propunerile CNSU, se regăsește obligativitatea purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Detalii, AICI!

Pe fondul creșterii, în ultima perioadă, a numărului persoanelor infectate cu coronavirus și întrucât guvernanții nu mai doresc reinstituirea stării de urgență, măsura purtării măștii și în aer liber, în zonele aglomerate, este aplicată pentru a stăvili ofensiva virusului, așa cum a transmis marți seară președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

„Purtarea sau nu a măștii nu este despre o poziție politică așa cum au încercat cei de la PSD să sugereze. Nepurtarea măștii în spații închise, nerespectarea distanței, nerespectarea regulilor nu sunt gesturi de frondă, sunt gesturi de teribilism care ne pun în pericol nu doar sănătatea, ci și economia. Nu mai avem luxul să mai amânăm repornirea economiei, nu mai avem luxul să carantinăm industirii, nu mai avem luxul de a adânci deficitul. Pentru acei oameni iresponsabili care nu se tem de această boală care a umplut paturile de terapie intensivă, măcar teama de șomaj, măcar teama de a nu putea pune mâncare pe masa familiilor ar trebui să fie un argument suficient de puternic să îi convingă să se protejeze, dacă binele aproapelui nu e un motiv suficient”, a transmis Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *