Mesajul lui Cîțu, pentru PSD: „Vom fi la guvernare OPT ani, de aceea fac aceste reforme astăzi”

Premierul Florin Cîţu susţine că liberalii vor fi la guvernare opt ani şi de aceea face reforme, pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla: „O guvernarea liberală pentru România opt ani va arde foarte multe etape, etape pe care trebuia să le ardem în anii ’90 şi nu le-am ars”, consideră el.

„Această guvernare are rolul de a ne asigura că vom guverna România cel puţin opt ani. De aceea, fac aceste reforme. Vreau să le spun românilor că liberalii vor fi la guvernare opt ani, de aceea fac aceste reforme astăzi, de aceea e nevoie este nevoie de aceste reforme astăzi şi le putem face ca să ne asigurăm guvernarea cel puţin opt ani. O guvernarea liberală pentru România opt ani va arde foarte multe etape, etape pe care trebuia să le ardem în anii ’90 şi nu le-am ars”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerilla.

El a precizat că liberalii vor aşeza România pe o direcţie şi aceasta nu va mai putea fi destabilizată aşa de uşor:

Vreau să creăm pentru România cel puţin opt ani de zile de liberalism. Avem nevoie de asta după 30 de ani de socialism cu faţa umană şi 45 de comunism, avem nevoie de liberalism cel puţin opt ani. Vom aşeza România şi economia pe o direcţie care nu o să mai poată să fie destabilizată aşa uşor după aceea”, a afirmat premierul Cîţu.

Premierul Florin Cîțu susține că impactul economic al pandemiei de Covid-19 a fost atenuat și toate pierderile au fost recuperate. Cîțu a precizat că România este într-o situație economică foarte bună și avem un grad de îndatorare mic, iar creșterea economică se va situa între 6% și 9%.

Am reușit să recuperăm tot ceea ce am pierdut în pandemie. Avem creștere economică, suntem printre singurele țări din Europa, pentru că restul țărilor au avut parte de o scădere economică, noi în același timp am crescut. Eu zic că ceea ce a fost mai rău a trecut, dar este adevărat că vor exista ajustări. Aproape toate instituțiile internaționale și-au rezivuit prognoza pentru Româînia și vom avea o creștere economică între 6% și 9%. Există foarte multe resurse în economie nefolosite și asta îți permite să mergi mai departe. De obicei, în perioade de genul ăsta urmează un boom economic, dacă ne uităm la precedentele crize. În ceea ce privește gradul de îndatorare, noi suntem mult sub celelalte țări din UE. Avem un grad de îndatorare mic și asta ne permite să ne împrumutăm la dobânzi foarte mici”, a mai spus Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *