Mesaj de la Poliția Locală Constanța: spațiul verde nu e loc de parcare! Amenda ajunge până la 1.000 de lei!

Cu toții știm că municipiul Constanța se confruntă cu o criză acută a locurilor de parcare pe fondul înmulțirii excesive a numărului de mașini după eliminarea taxe de mediu. Asta nu îi scuză pe unii dintre conducătorii auto de a-și parca mașinile pe unde apucă, chiar și pe spațiul verde. Din fericire, în ultima perioadă polițiștii locali din Constanța i-au luat la ochi pe șoferii certați cu legea și, mai ales, bunul simț. Astfel, în acest an 194 de conducători auto care și-au parcat autovehiculele pe spațiul verde au fost amendați de către polițiștii locali, iar alte 83 de persoane au fost somate în vederea prezentării la sediul Poliției Locale, pentru luarea măsurilor legale. În total, valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 77.600 de lei.

„Toate aceste fapte au fost constatate în perioadă 01.01.2018 – 29.05.2018, când lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală au desfășurat mai multe activități care au avut că scop respectarea prevederilor H.C.L 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului și înfrumusețare a municipiului Constanța. Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind oprirea/staționarea pe spațiul verde a autoturismului, poate atrage răspunderea contravențională a deținătorului legal/conducătorului autovehiculului cu amendă cuprinsă între 400 – 800 de lei în cazul persoanelor fizice și 500 – 1.000 de lei în cel al persoanelor juridice“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Mesaj de la Poliția Locală Constanța: spațiul verde nu e loc de parcare! Amenda ajunge până la 1.000 de lei!

  • miercuri, 30 mai 2018 la 13:38
    Permalink

    Dar ocuparea spatiului verde cu blocuri ? Acolo nu amendati pe nimeni

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *