Mesaj CLAR din Lituania, pentru Putin: „HAGA TE AȘTEAPTĂ!”

Primarul din Vilnius a scris cu mâna lui un mesaj pentru Vladimir Putin: „Haga te aşteaptă!”. Lituania va cere Curții Penale Internaționale să investigheze crimele de război și crimele împotriva umanității comise de Rusia și Belarus în Ucraina. Pe un pod din Germania, oamenii au scris „Haideți să construim poduri”. Pe de altă parte, primarul din Vilnius i-a transmis un mesaj clar lui Vladimir Putin. El a scris Putin, Haga te așteaptă! vizavi de ambasada Rusiei din Lituania.

lituanua

Lituania spune că Rusia și Belarus au comis crime împotriva umanității în Ucraina. Tribunalul Internațional de la Haga va organiza audieri publice începând de luni, săptămâna viitoare, cu privire la acuzațiile de genocid în Ucraina, potrivit CNN. Instituția a spus că luni și marți, săptămâna viitoare, vor avea loc audieri publice cu privire la „cazul privind acuzațiile de genocid conform Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid (Ucraina împotriva Federației Ruse)”.

În cererea sa de inițiere a procedurii împotriva Rusiei, Ucraina a spus că Rusia a „pretins în mod fals că au avut loc acte de genocid” în regiunile separatiste Lugansk și Donețk, adăugând că Rusia a declarat și implementat ulterior o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei, potrivit un comunicat de presă anterior al Tribunalului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *