Mesaj BOMBĂ din PSD! Dîncu propune intrarea partidului la guvernare: „Noi să fim locomotiva care trage, PNL să ne susțină. NIMENI NU dorește anticipate!”

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat miercuri la GoldFM că social-democrații nu ar trebui să mai voteze un guvern PNL doar pentru că țara este în criză, dar ar putea prelua frâiele guvernării dacă șeful statului dă premierul PSD. Tot el spune că este imposibil de realizat acum o alianță PSD-PNL din cauza neincrederii reciproce construita prin perpetuarea mesajului ca PSD e dusmanul PNL pe vecie. Dîncu mai spune că nimeni nu vrea anticipate, în contradicție cu mesajul PSD potrivit căruia singura soluție de ieșire din criza o reprezintă anticipatele.

„Când eu am analizat posibilitatea că în situații de criză orice combinații politice sunt legitime până la urmă, că ar trebui să dispară factorul ideologic, primii care m-au linșat au fost liberalii, au zis  ‘Vrabia mălai visează’, ‘Ce, PSD, dușmanul poporului? Niciodată nu vom face așa ceva‘”, a declarat Dîncu.

În Parlament vorbesc cu foarte mulți colegi, prieteni, de la PNL, care spun că singura soluție ar fi să se unească PSD cu PNL și să facem o coaliție. Este aproape imposibil de realizat acest lucru în momentul ăsta când Iohannis și Orban timp de 2 ani cel puțin de când a început pandemia au construit un război contra PSD. Asta face să se nască o emoție negativă și îți dă sentimentul că nu poți lucra cu ei. Neavând un program politic serios, ei au avut doar anti-PSD-ismul”, a adăugat senatorul social-democrat.

Noi le-am votat guvernul Orban și ne-am păcălit, tot noi am fost dușmanii și ei au spus că ei rezolvă ce nu a făcut PSD în 30 de ani. Acum ei trebuie să rezolve această problemă, sau să spună că nu pot și să revină la rezultatul alegerilor din 2020, asta este posibil. Sau alegeri anticipate. Sigur că nimeni nu doreste alegeri anticipate că nu sunt o soluție rapidă dar nici nu poți să mergi pe ideea că PSD-ul trebuie să facă din nou orice concesie, oricui”, a afirmat Vasile Dîncu.

Întrebat dacă PSD e gata să vină la guvernare dacă i se dă posibilitatea să facă majoritate respectându-se rezultatul alegerilor parlamentare din 2020 când PSD a ieșit pe primul loc, Dîncu a răspuns: „Exact. Și ei (PNL, n.red)) nu au decât să ne sprijine. Noi trebuie să fim locomotiva care trage (…) Dacă ni se încredințează nouă această misiune pe care o merităm, atunci facem noi această majoritate, îi invităm în baza unui program pe toți să participe la un proiect de asemenea natură și vedem ce iese din aceasta”.

Noi am intrat în guvernări de genul acesta în mai multe crize. În 2000  am intrat ca guvern minoritar Năstase, am fost sprijiniți de PNL până am trecut puntea. Veneam după 4 ani de criză majoră în care toate cifrele economice erau dezastru. În 2009, în mijlocul crizei financiare, PSD a făcut guvern cu PNL. A fost tot într-o perioadă de criză”, a mai spus Dîncu, fost ministru în Guvernul Năstase.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.