Merkel, apel DISPERAT către germani: „Ne aşteaptă săptămâni dificile şi puteţi vedea că sunt foarte îngrijorată…”

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat persoanele nevaccinate să-şi reconsidere decizia într-un mesaj video difuzat sâmbătă, în contextul în care rata de incidenţă a infectărilor cu coronavirus aferentă ultimelor şapte zile a crescut la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei, transmit Reuters şi AFP.

Ne aşteaptă săptămâni dificile şi puteţi vedea că sunt foarte îngrijorată”, a declarat Merkel, în intervenţia sa săptămânală. „Îi rog urgent pe toţi cei care încă nu s-au vaccinat: vă rog, mai gândiţi-vă”.

Avem nevoie de un efort naţional pentru a trece pentru valul pandemic dificil din toamnă şi iarnă. Dacă suntem solidari, dacă ne gândim la propria protecţie şi avem grijă de ceilalţi, putem cruţa mult ţara noastră în această iarnă”, a continuat cancelarul german în podcastul ei săptămânal.

Guvernul federal şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei urmează să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a discuta măsuri de înăsprire a restricţiilor antiepidemice, cu toate că cele trei partide care negociază pentru formarea unui nou guvern au fost de acord să permită ca starea de urgenţă în vigoare de la începutul pandemiei să se încheie la 25 noiembrie, aşa cum era planificat.

Ne-a ajutat întotdeauna când landurile şi guvernul federal au colaborat şi s-au angajat să respecte reguli uniforme”, a spus Merkel.

Germania se pregăteşte să mobilizeze armata pentru a ajuta serviciile sanitare copleşite, potrivit The Guardian. Der Spiegel a scris că 12.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi până la Crăciun. Între misiunile lor se numără administrarea de doze suplimentare de vaccin şi efectuarea de teste în aziluri şi spitale. Până în prezent, au fost detaşaţi 630 de soldaţi, potrivit ziarului.

Cancelarul Angela Merkel a îndemnat oamenii care nu s-au vaccinat să îşi reconsidere decizia, având în vedere că rata incidenţei la şapte zile a crescut la cel mai înalt nivel – 277,4 la 100.000 de persoane. Germania a înregistrat, de la începutul pandemiei, puţin peste 5 milioane de contaminări şi aproximativ 97.700 de decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 252,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Merkel, apel DISPERAT către germani: „Ne aşteaptă săptămâni dificile şi puteţi vedea că sunt foarte îngrijorată…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *