MEN: Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție o linie telefonică pentru elevi și părinți

Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție, de luni până vineri, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor și părinților, potrivit Ministerului Educației. Reamintim că de luni toate școlile din România au intrat în scenariul online, în contextul pandemiei de COVID-19.

Conform Ministerului Educației, Monica Anisie a avut luni o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), pentru a le prezenta măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor.

Ministerul Educației susține că inspectoratele școlare vor elabora „un plan local de intervenție pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație”.

Fiecare inspectorat va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților.

Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere”, transmite MEN.

Numerele de telefon ar urma să fie afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și educatiacontinua.edu.ro.

Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei, emis duminică și publicat luni în Monitorul Oficial, începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal a preşcolarilor şi elevilor:

„În cazul în care activităţile nu pot fi desfăşurate online, inspectoratele şcolare judeţene/inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet”.

Creșele și aftar-school-urile rămân deschise.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.