Membrii PES Activists învață la Constanța cum ar trebui să gestioneze România președinția Consiliului UE

Sute de tineri care îmbrățișează idealurile social-democrației s-au adunat vineri la Constanța, unde are loc Universitatea de vară a PES activists România și care are ca temă „Spre 2019: Viitorul României în Uniunea Europeană“. Vineri, în prima zi a acțiunii, tinerii social democrați s-au întâlnit la un hotel din municipiu, unde au învățat de la Slavic Șaramet, purtătorul de cuvânt al PES Activists România, tehnici de comunicare.

Cu această ocazie, organizația de la Constanța a PES și-a ales o nouă conducere, noul președinte al PES Constanța fiind Traian-Răzvan Petrescu, iar secretarul general adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni, Marije Laffeber, le-a explicat tinerilor cum ar trebui să gestioneze România președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care o va prelua la 1 ianuarie 2019. Astfel, președintele-coordonator național al PES activists România, Victor Negrescu, care ocupă și funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a declarat că PES este structura militanților social democrați care se ocupă cu afaceri europene.

„Vom avea în aceste zile dezbateri active asupra a tot ce înseamnă parcursul european al României, tot ceea ce înseamnă președinția Consiliului Uniunii Europene și, mai ales, tot ce înseamnă 2019 ca an electoral. Practic, ne pregătim pentru aceste momente și e important să discutăm cu membrii noștri despre tot acest efort de pregătire“, a spus Victor Negrescu.

Acesta a mai punctat faptul că România este pregătită să preia președinția Consiliului UE „fiind important să fim capabili să creăm un consens european și să finalizăm un număr cât mai mare de dosare, pentru că așa se evaluează o președinție a Consiliui“.

Partea a doua Universității de vară a PES activists România va avea loc sâmbătă, 25 august, într-un cadru inedit, în sala de conferințe a Gării Maritime a Portului Constanța, poarta de intrare în Uniunea Europeană.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*