Membrii grupului țintă înscriși în proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ beneficiază în această perioadă de servicii de mediere sanitară în cadrul unor caravane organizate de reprezentanții Centrului de Incluziune Socială – Regiunea Sud-Est. Discuțiile purtate s-au axat pe educație sexuală, planificare familială și modalitățile prin care se pot proteja de COVID-19.

Până în prezent discuțiile s-au purtat cu aproximativ 380 de persoane majore – femei și bărbați în cadrul unor întâlniri separate. Aceleași subiecte vor fi dezbătute și cu adolescenții din cadrul grupului țintă.

Următoarea caravană ce va fi organizată de reprezentanții Centrului de Incluziune Socială împreună cu partenerii din cadrul proiectului va avea ca subiect prevenirea sarcinilor la minore.  

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului. Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *