Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi după ce a fost otrăvit a MURIT! Opozantul rus: „Vom putea să ne eliberăm Patria de această bandă de hoţi care o ocupă”

Un doctor de top din spitalul rus în care opozantul Alexei Navalnîi a fost tratat imediat după otrăvirea sa vara trecută a murit, a spus spitalul joi, relatează CNN. Sergei Maximishin, care era medicul șef adjunct al Spitalului de Urgență din Omsk, a murit „subit” la vârsta de 55 de ani, potrivit unui comunicat al spitalului.

Vă informăm cu regret că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare în cadrul Spitalului de urgență No.1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a încetat subit din viață”, se arară în comunciatul transmis de spitalul de urgență din Omsk.

Navalnîi a fost internat inițial în spitalul de urgență Omsk nr.1 pe 20 august, după ce i s-a făcut rău din cauza expunerii la agentul neurotoxic Noviciok în timp ce se îndrepta din Siberia spre Moscova. Avionul a trebuit să aterizeze de urgență în Omsk. Maximishin nu a dat declarații la vremea spitalizării lui Navalnîi, deși avea funcție de conducere. Navalnîi a fost în cele din urmă transportat la Berlin, unde s-a recuperat timp de cinci luni. Opozantul a acuzat serviciile de securitate din Rusia și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că l-au otrăvit.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat săptămâna aceasta la aproape trei ani de închisoare, în pofida manifestaţiilor reprimate, a lansat joi un îndemn către susţinătorii săi să-şi învingă teama şi să elibereze Rusia „de hoţii” aflaţi la putere, transmite AFP.

Ei pot să se menţină la putere şi să o folosească pentru îmbogăţirea lor personală sprijinindu-se numai pe frica voastră. Dar noi, depăşind această frică, noi vom putea să ne eliberăm Patria de această bandă de hoţi care o ocupă” a scris Navalnîi, aflat în arest, într-un mesaj publicat pe contul său de Instagram.

Potrivit presei occidentale, circa 10.000 de persoane au fost arestate în ultimele săptămâni la manifestaţiile pro-Navalnîi, arestat la revenirea în Rusia după ce s-a tratat în Germania în urma unei otrăviri cu substanţa neurotoxică Noviciok pentru care opozantul rus îl consideră responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.