Medicii de familie vor primi stimulentul de risc, în contextul luptei cu coronavirus. Senatorul Mihu: „Așa este corect și moral”

În ședința de luni, 25 mai, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din cadrul Senatului a dezbătut Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.64/2020 privind modificarea și completarea art.8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă (L304/2020).

Membrii comisiei au adoptat două amendamente prin care se asigură aplicarea unui tratament echitabil pentru toate categoriile de persoane implicate în acțiunile cu risc ridicat de îmbolnăvire cu COVID-19. Astfel, în categoria persoanelor care beneficiază de acordarea stimulentului de risc, au fost adăugați medicii de familie, precum și alte categorii de personal din unități sanitare care tratează pacienți suspecți și/sau infectați cu COVID-19.

Senatorul social-democrat constănțean Ștefan Mihu, vicepreședintele comisiei, a precizat ca implicarea medicilor de familie în combaterea epidemiei COVID-19 a fost recunoscută de membrii Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și cu ocazia adoptării raportului asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.43/2020 (L205/2020), unde a fost adoptat un amendament în acest sens.

„Consider că prin acest amendament se corectează discriminarea celor peste 11.000 de medici de familie din România prezenți la datorie în lupta cu pandemia. Am creat cadrul legislativ pentru a putea bonifica acest segment de angajați ai sistemului medical. Toți cei care au fost implicați în tratamentul pacienților cu Covid-19 vor beneficia de acest stimulent pentru că așa este corect și moral”, a spus senatorul Mihu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *