Medicii de familie solicită RENUNȚAREA la adeverințele pentru școli

Medicii de familie sunt îngrijorați de începutul anului școlar. Una dintre probleme este cea a adeverințelor cerute de școli și grădinițe, care, în opinia lor, pot duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, spun că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la aceste adeverințe medicale, deoarece, pe lângă birocrație, acestea implică și vizite la cabinetele medicale, ceea ce crește riscul de infectare cu COVID-19.

Potrivit acestora, pe lângă adeverințele care erau de obicei cerute la începutul anului școlar, anul acesta mai e nevoie de încă una, pentru copiii cu boli cronice sau pentru cei care au în familie persoane din categorii de risc și ar urma să facă școala online.

Medicii de familie vor fi primele cadre medicale apelate de părinți în caz de îmbolnăvire a copilului. Ei spun că nu există protocoale clare și că le va fi greu să facă diferența între o gripă și formele medii și severe de Covid-19.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *