MEDGIDIA Vrabie și-a făcut damblaua: Vlădescu, suspendată DIN NOU din funcția de viceprimar

Epidemia de politică a fost în plină desfășurare, miercuri, la Medgidia, unde viceprimarul Luminița Vlădescu a fost suspendată din nou din funcție. La începutul lunii martie, prefectul liberal George Niculescu a emis un ordin de demitere în baza unei decizii definitive a instanței care a constatat incompatibilitatea acesteia. Niculescu nu a așteptat motivarea instanței pentru a înțelege ce are de făcut și a dispus suspendarea viceprimarului PSD din funcție. Totodată, Niculescu a vacantat locul de consilier local al Luminiței Vlădescu, deși legea nu prevede așa ceva.

Vlădescu a atacat ordinul prefectului și a avut câștig de cauză. Pe 16 aprilie, Tribunalul Constanța a admis cererea, ordinul prefectului fiind suspendat. Decizia nu este definitivă, Instituția Prefectului Constanța are drept de recurs în 5 zile de la comunicare.

Până la clarificări juridice, la Medgidia s-au pus în mișcare rotițele politice și, zilele trecute, primarul Valentin Vrabie a convocat o ședință extraordinară a consiliului local. Iritat că în primăria Medgidia au avut loc recent percheziții ale DNA Constanța, fiind suspectate fapte de corupție, Vrabie a ajuns la concluzia că Vlădescu se află în spatele sesizării și, miercuri, a avut loc ședința extraordinară în cadrul căreia Luminița Vlădescu a fost din nou suspendată din funcție.

La votul de miercuri, au fost 14 voturi pentru demitere, din 15 exprimate – unul fiind nul. Consilierii PSD au absentat, cu o excepție, consilierul Alin Trifan. Vlădescu a fost înlocuită în aceeași ședință cu Nicolae Păun, din partea ALDE, fiind înregistrate 15 voturi pentru.

PSD Constanța a reacționat virulent după votul de miercuri, anunțând, printre altele, că trădarea lui Trifan s-a soldat cu excluderea acestuia din partid.

„Se constată o continuitate gravă și păguboasă a comiterii abuzurilor din partea primarului Vrabie, care va trebui să răspundă – încă o dată – în justiție, pentru faptele sale. PSD Constanța își menține sprijinul pentru doamna Luminița Vlădescu, vicepreședinte al PSD Constanța, a cărei unică „vină” este de a se fi opus modului despotic și la limita legii în care Vrabie Valentin înțelege să conducă un municipiu de mărimea și importanța Medgidiei. Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanța a decis de asemenea, prin vot, excluderea din partid și retragerea sprijinului politic pentru Romeo Alin Trifan, consilier în Consiliul Local Medgidia”, a transmis organizația județeană a PSD.

Proiectul de hotărâre privind suspendarea din funcția de viceprimar a Luminiței Vlădescu a fost inițiat de Valentin Vrabie, care a motivat următoarele:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *