McDonald’s, KFC și Pizza Hut își SUSPENDĂ activitatea din Rusia

Compania McDonald’s a anunțat marți că va închide temporar restaurantele sale din Rusia, devenind cea mai recentă companie occidentală care își suspendă toate operațiunile din această țară ca urmare a invaziei din Ucraina, conform Reuters. Lanțul fast-food a transmis că va continua să plătească salariile pentru cei 62.000 de angajați din Rusia, unde deține 850 de locații. Importante branduri globale, inclusiv McDonald’s și PepsiCo au fost presate să suspende operațiunile lor din Rusia de câteva organisme, inclusiv fondul de pensii de stat din New York.

Unilever a suspendat toate importurile și exporturile de produse către Rusia precum și toate investițiile în acest stat, scrie CNN. Gigantul alimentar și de produse de consum va înceta și toate cheltuielile cu publicitatea din Rusia și spune că nu va profita de pe urma prezenței din Rusia.

Într-un comunicat, firma a spus: „Vom continua să furnizăm produsele alimentare și de igienă esențiale de zi cu zi, făcute în Rusia pentru populație. Vom supraveghea atent evoluțiile. Ne alăturăm apelurilor pentru sfârșitul acestui război și sperăm că pacea, drepturile omului și respectarea legii internaționale vor triumfa”.

Unilever a mai transmis că operațiunile din Ucraina au fost oprite și că se concentrează pe siguranța angajaților și a familiilor, inclusiv prin sprijinul acordat în evacuare, acolo unde este necesar. De asemenea, compania s-a angajat să doneze produse esențiale Unilever de 5 milioane de euro pentru efortul umanitar.

Rusia a depășit Iranul și Siria și a devenit țara supusă celor mai multe sancțiuni internaționale.

Yum! Brands Inc., care deține marca KFC și multe altele, suspendă investițiile și dezvoltarea lanțului de restaurante din Rusia, informează Interfax, care citează un comunicat de presă al companiei. Toate profiturile din operațiunile din Federația Rusă vor fi direcționate către scopuri umanitare. În special, Yum! Fundația Brands donează 1 milion de dolari Crucii Roșii pentru a sprijini cetățenii Ucrainei.

La fel ca mulți din lume, suntem șocați și întristați de evenimentele tragice din Ucraina”, a spus compania într-un comunicat.

În Federația Rusă funcționează aproximativ 1.000 de restaurante fast-food KFC și 50 de pizzerii Pizza Hut, aproape toate punctele de vânzare sunt operate de parteneri independenți și funcționează în regim de franciză.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *