Mazăre, pus la zid de foștii consilieri juridici! SCRISOARE: „Am fost EXECUTAȚI doar pentru că ne-am aflat în proximitatea dvs.! NU V-A PĂSAT în Madagascar că ne lăsăm COPIII PE DRUMURI, că avem părinții bolnavi!”

Pe 8 februarie a.c., fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje și la 3 ani de interzicere a unor drepturi. De asemenea, Nicușor Constantinescu a primit, în același dosar, 5 ani cu executare.

CITEȘTE ȘI:

Per total, 26 de persoane au primit condamnări, iar printre acestea se află și foștii consilieri juridici Cristian Tălpău și Bogdan Ghițulescu, condamnați fiecare la 4 ani de închisoare și 2 ani de interzicere a unor drepturi.

Din închisoare, aceștia i-au transmis o scrisoare fostului lor șef, conținutul acesteia fiind sintetizată în titlul: Furia neputinței!

TOMIS NEWS prezintă aspectele relevante din conținutul scrisorii:

„Furia neputineți, exact asta simțim, închiși fiind, în mod nedrept, în penitenciarele țării! (…) Am fost „executați” doar pentru că ne-am aflat în proximitatea dumneavoastră, pentru că ne-ați „transformat” deliberat în „ținte”. Cine eram noi… doi „amărâți” de consilieri juridici ai unei primării ca să contăm pentru DNA? Absolut… NIMENI! (…) În lumina a tot ceea ce s-a întâmplat după „fuga” dumneavoastră, rezultatul era previzibil. Am fost victimele dușmanilor dumneavoastră (pentru că NOI nu aveam dușmani – nici DNA, nici „Serviciile”, nici „Statul paralel”, nici măcar „mediul de afaceri”) (…) Asta este răsplata pentru că NOI am fost cinstiți, corecți și neînfricați timp de mai bine de 14 ani? DNA-ul nu a avut ca și „ținte” niște funcționari banali ca noi, ci pe dumneavoastră și pe domnul Constantinescu v-au vizat tot timpul, acesta este purul adevăr! Noi am luptat pentru dreptate și încă mai luptăm, nu am abandonat, întrucât credem în nevinovăția noastră! (…) Pentru ca dumneavoastră să abandonați lupta printr-o fugă rușinoasă! Astfel a „planat” în mod total nejustificat suspiciunea: „că este ceva putred în dosarul nostru” din moment ce „ținta” fugea din țară, se ascundea și nu lupta pentru nevinovăția sa și a celorlalți. (…) Nu v-a păsat nici măcar o clipă din Madagascar de faptul că ne lăsăm copiii pe drumuri, familiile, că avem părinții bolnavi, că ne-am pierdut locurile de muncă, că nu avem bani pentru medicamente, rate etc. (…) Chiar credeți că ne interesează „telenovela” aducerii dumneavoastră din Madagascar la… Rahova, când problema reală (fondul) îl reprezintă ABUZUL generat de maniera în care s-a judecat cum s-a judecat acest dosar de către ICCJ? (…) Ne este foarte clar faptul că, dacă nu erați un „exponent opulent” al clasei politice, acum noi eram lângă copii, familii, prieteni, trăiam pur și simplu normal, ne achitam ratele la credite în mod regulat (ca și până acum) și, cu siguranță, nu „plăteam” cu închisoarea, în mod nedrept. Noi nu am fost factori decizionali, întreaga răspundere morală și nu numai… vă aparține! (…) Oricum, ne-ați „distrus” viețile și aspirațiile prin modalitatea dumneavoastră de a „lupta” din ultimii ani, practic ne-ați „ucis” speranțele!”

scrisoare mazare 1

Fostul primar al Constanței a susținut luni, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că statul român și cel malgaș i-au încălcat drepturile atunci când au decis extrădarea sa, fără o hotărâre judecătorească în acest sens. Mazăre a fost adus luni din Penitenciarul Rahova la instanţa supremă, pentru procesul în care a fost achitat în primă instanţă în dosarul privind construirea de locuinţe modulare grupate în campusul social „Henri Coandă”. De asemenea, Mazăre a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui în dosarul „Polaris”. În ambele procese, fostul primar a contestat procedura prin care a fost extrădat din Madagascar, susţinând că s-au făcut presiuni asupra lui şi a fost adus „forţat” în România.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Mazăre, pus la zid de foștii consilieri juridici! SCRISOARE: „Am fost EXECUTAȚI doar pentru că ne-am aflat în proximitatea dvs.! NU V-A PĂSAT în Madagascar că ne lăsăm COPIII PE DRUMURI, că avem părinții bolnavi!”

 • sâmbătă, 29 iunie 2019 la 16:26
  Legătură permanentă

  Nu este corect sa aruncam cu pietre in niste oameni care au fost simpli angajați și ca nu iei au luat decizii ci doar si-au facut treaba conform atribuțiilor de serviciu. Mazare a fost ținta politica iar ei au suportat consecintele ca s-au aflat în proximitatea lui datorită serviciului. Oamenii trăiesc aceasta suferința și cred in nevinovăția lor, de aceea au scris scrisoarea. Nu este corect sa ii asociem pe toti si sa le punem etichete din cauza lui Mazare.

  Răspunde
 • marți, 25 iunie 2019 la 21:27
  Legătură permanentă

  Dacă vorbesc cu „dumneavoastră” la adresa lui Mazăre,dacă-l consideră nevinovat pe Mazăre, își merită soarta!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *