Mausoleul lui Lenin din Moscova, ÎNCHIS pentru lucrări de întreținere a corpului mumificat

Mausoleul din Moscova unde se află trupul lui Lenin, un loc popular printre turişti, a fost închis temporar în februarie pentru lucrări de întreţinere. Corpul mumificat al liderului revoluționar se află în responsabilitatea Institutului de Cercetare rusă pentru Plante Medicinale şi Aromatice și este conservat folosind o metodă de îmbălsămare dezvoltată de oamenii de ştiinţă ruși. Începând de marţi până la sfârşitul lunii februarie, nu vor mai putea avea loc vizite, a anunţat Serviciului de Securitate al Kremlinului (FSO), citat de dpa.

Corpul mumificat al lui Vladimir Ilici Lenin, care a murit în 1924, se află în responsabilitatea Institutului de Cercetare rusă pentru Plante Medicinale şi Aromatice. Trupul este conservat folosind o metodă de îmbălsămare dezvoltată de oameni de ştiinţă. Astfel de lucrări de întreţinere au loc la fiecare doi ani. Controversata atracţie turistică din Piaţa Roşie din Moscova este deschisă în mod normal pentru vizitare între orele 10:00 şi 13:00, cu excepţia zilelor de luni şi vineri.

Biserica Ortodoxă Rusă a cerut înmormântarea trupului lui Lenin de mulţi ani. Numeroşi ruşi sunt deranjaţi şi de costul ridicat al întreţinerii corpului mumificat. Cu toate acestea, există încă mulţi oameni în Rusia care asociază o mare parte a vieţii lor cu Lenin şi cu „anumite realizări din trecut, realizările Uniunii Sovietice”, mai scrie sursa citată.

Atât timp cât este cazul, nimic nu ar trebui să se schimbe în ceea ce priveşte situaţia trupului îmbălsămat al lui Lenin, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *