Mateescu (AUR), ridicare la fileu pentru Stelian Ion: „Care este raționamentul juridic prin care Strugurel – care nu avea covid – a fost CONDAMNAT, iar Chițac – care a băgat Guvernul în carantină – are dosarul CLASAT?”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să-l graţieze pe Matei Strugurel, românul cu handicap psihic condamnat la un an închisoare pentru că a fugit din spital, iar Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se autosesizeze în acest caz.

„Un cetăţean român cu handicap psihic a fost condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în condiţiile în care testele COVID i-au ieşit negative. AUR cere Consiliului Superior al Magistraturii să se sesizeze din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Ploieşti a instrumentat şi soluţionat cauza penală avându-l drept subiect pe cetăţeanul român Matei Strugurel, afectat de un handicap psihic. De asemenea, AUR solicită preşedintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat graţierea individuală a lui Matei Strugurel”, se arată într-un comunicat al AUR transmis zilele trecute.

Având în vedere condamnarea lui Matei Strugurel, senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, se adresează ministrului Justiției, Stelian Ion, de la care dorește un… raționament juridic. Mateescu a făcut o paralelă între cazul Strugurel și actualul primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac, care anul trecut – atunci senator – a fost depistat cu covid, a ajuns la spital fără izoletă, a băgat în carantină Guvernul României și are dosarul… clasat. De asemenea, Mateescu s-a referit și la fostul polițist internat la spitalul Gerota, care a mințit că a fost plecat în Israel – unde s-a și infectat – care, la fel, are dosarul clasat, deși zeci de medici și alte persoane au luat covid de la respectivul.

„Matei Strugurel a fost condamnat definitiv pentru zădărnicirea combaterii bolilor în timpul stării de urgență, deși nu a avut covid. Concomitent, fostul senator – actualul primar al municipiului Constanța – Vergil Chițac, a avut covid, mai mult – a băgat în izolare tot Guvernul României și au fost testați toți parlamentarii din legislativul trecut. Dosarul acestuia a fost clasat. De asemenea, fostul polițist care a mințit că nu a călătorit în Israel și ulterior a infectat zeci de medici de la Spitalul Gerota și alte persoane, a avut și el dosarul clasat. Doresc să știu de la domnul ministru – dacă binevoiește să ne clarifice – cum califică justiția care condamnă un om neinfectat, dar clasează dosarele unor oameni infectați, care la rândul lor au infectat alte persoane? Care este raționamentul juridic potrivit căruia Matei Strugurel a fost condamnat definitiv? Care este raționamentul juridic potrivit căruia fostul senator, Vergil Chițac și fostul polițist – infectați și care nu au respectat legislația în vigoare la momentul respectiv – au beneficiat de clasarea dosarelor? Care este raționamentul juridic potrivit căruia fostul senator, Vergil Chițac și fostul polițist – infectați și care nu au respectat legislația în vigoare la momentul respectiv – au beneficiat de clasarea dosarelor? … Vom primi vreodată răspunsuri la astfel de întrebări?”, a precizat senatorul Mateescu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.