Mateescu (AUR) pentru Mihăilă (Sănătate): „Aveți vreun plan pentru salvarea Spitalului Mangalia?”

Spitalul Municipal Mangalia a fost scos la vânzare pe un site de comerț online, la începutul lunii martie, fără nici un fel de reacție din partea Ministerului Sănătății. Amintim că respectivul spital este unitate suport-covid pentru toate localitățile din sudul județului Constanța. În acest context, senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, a formulat o interpelare pentru fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în cadrul căreia i-a solicitat intervenția imediată.

Actualul ministru, Ioana Mihăilă, a revenit cu un răspuns de toată jena la senatorul Mateescu, susținând că autoritatea locală liberală din Mangalia poate găsi soluții sau… chiar parlamentarul constănțean. Sorin Mateescu nu este mulțumit de abordarea Ministerului Sănătății și solicită un răspuns concret din partea Ioanei Mihăilă: are de gând ministerul să facă ceva în legătură cu Spitalul Municipal Mangalia?

Doamnă ministru, în data de 21 mai a.c. am primit un răspuns, fără să aud vreun comunicat sau vreo reacție din partea Ministerului Sănătății, în contextual în care unitatea sanitară este spital suport COVID pentru toate localitățile din sudul județului Constanța. Răspunsul stereotipic este tip birocratic şi de rea-voinţă din partea unei instituţii a statului român care îşi uită domeniul său de activitate: sănătatea populaţiei României. Cele invocate în replica la interpelarea parlamentară adresată este de genul „nu e de competenţa mea, autorităţile locale trebuie să rezolve, eu mă spăl pe mâini”. Adică reprezentanţii Ministerului Sănătăţii care au invocat anii trecuţi necesitatea renovării spitalelor şi a creării de spitale suport COVID, acum nu au nici o reacţie? Spitalul Municipal aparține Primăriei Mangalia, este corect. Legea spune că proprietarul poate solicita autorității locale care îl folosește, o chirie. Primăria susține însă că suma de aproape 10.000 de euro, pe lună, cerută de proprietar este prea mare.   Totuşi Ministerul Sănătății poate exercita drept de preempțiune, ca instituție publică centrală principală în domeniul sanitar, fapt pentru care vă solicit să precizați care este rolul dumneavoastră pentru a găsi soluţii ca instituţie responsabilă în domeniul sanitare pentru salvarea Spitalului Municipal Mangalia?”, se arată în interpelarea senatorului Mateescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *