Mateescu (AUR), mesaj pentru liberali: „Cîțu nu a avut bunul simț să participe la școală de vară a tineretului vostru, dar s-a dus singur în Vama Veche. Oare va sfida o țară întreagă și… pe voi?”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, a avut luni o declarație politică – la prima vedere cu referire la alegerile interne din cadrul PNL – dar, în realitate, cu bătaie lungă pentru deznodământul Congresului acestui partid, unde se preconizează că Florin Cîțu pleacă cu prima șansă.

În acest weekend a avut loc școala de vară a tineretului liberal, în stațiunea Venus, unde și-au anunțat prezența președintele în funcție Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. Doar Orban a participat, Cîțu nu a fost prezent, însă a doua zi a fost reperat în stațiunea Vama Veche, unde a fost (aproape) singur. Cîțu a fost acompaniat de apropiatul său, ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. Cu alte cuvinte, Cîțu, deși se afla în apropiere, nu a dat doi bani pe tineretul liberal, preferând să meargă în Vama Veche, unde a promis un an întreg că ne revedem cu toții acolo, doar că a fost pe o plajă goală.

Analizând comportamentul, senatorul Mateescu se arată stupefiat de situație. Acesta consideră că Florin Cîțu se consideră deja câștigător și nu mai are nevoie nici măcar de sprijinul liberalilor, care oricum îl vor vota by default. Mateescu nu este afectat de cursa internă din PNL, ci mai degrabă de soarta țării. Dacă Florin Cîțu chiar va fi învingătorul din 25 septembrie și va rămâne premier, ce se va întâmpla cu țara, condusă de un astfel de arogant? – susține Mateescu.

Am asistat în ultimele două săptămâni la un blocaj constituţional şi instituţional privind demersul liderilor PNL din jurul premierului Florin Cîţu de a bloca procedurile parlamentare. Mă refer la moţiunea de cenzură depusă în comun de  grupurile parlamentare AUR şi USR. Tot can-can-ul creat, gâlceava de luptă politică, ascund de fapt ipocrizia celui care acum 2-3 ani când era liderul opoziţiei parlamentare din Senat protesta pentru acest gen de abuzuri realizate zilele trecute când a fost blocată moţiunea de cenzură. Florin Cîţu de acum 2 ani este opusul premierului Cîţu de acum, când se comportă ca un lider social-democrat şi nu liberal. În ultimul timp, cel ce se doreşte şeful absolut atât al Guvernului, al Parlamentului şi chiar al ţării, domnul Florin Cîţu, duce o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru conducerea PNL încât uită că avem o pandemie medicală şi o ţară ce trebuie gestionate dincolo de jocurile interne politice. Dovada ipocrizei domnului Cîţu este dată şi de faptul că în acest week-end nu a avut bunul-simţ să participe la şcoala de vară a tineretului liberal, dar a fost la o cafea de relaxare la Vama Veche sfidând tocmai pe cei care fac munca de campanie electorală a liderilor liberali. Le pun o întrebare colegilor mei senatori liberali: dacă liderul vostru guvernamental îşi sfidează propriile organizaţii de tineret, atunci nu vă întrebaţi că în viitorul apropiat va fi sfida o ţară întreagă, inclusiv şi pe voi?”, a transmis senatorul Mateescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.