Mateescu (AUR Constanța): „Negocierile lui Iohannis pentru a-și impune propriul guvern nu aduc stabilitate…”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Cristian Mateescu, a avut o declarație politică în Parlament, în cadrul căreia a subliniat faptul că „gestionarea defectuoasă şi doar cu implicaţii doar la nivel de imagine publică şi nu practică, a situaţiei epidemiologice din vara şi toamna acestui an, demonstrează că actorii politici,  fie guvernamentali, fie pseudo-opoziţie a la PSD, nu  au simţul raţiunii şi a interesului naţional dincolo de propriile interese”. Acesta a mai precizat faptul că negocierile duse de președintele Klaus Iohannis merg din eșec în eșec, spre aprofundarea crizei politice:

Doamnă Preşedinte,

Doamnelor și domnilor senatori !

O sa încep această declaraţie politică cu câteva fraze de naivitate filosofică specifică marelui Dante Alighieri dar foarte actuală pentru situaţia sanitară, economică şi socio-politică actuală: „ Şi ca şi cel ce-ajuns la mal, suflarea şi-o trage greu şi simte-n piept balsam când vede-n urmă cum se zbate marea, aşa şi eu, ce încă-n gând fugeam, privii-ndărăt pădurea de strigoi din care-n veci ieşit-a viu vreun neam.”

Stimaţi colegi, ceea ce se întâmplă în România anului 2021 se aseamănă într-o formă metamorfozată şi adaptată cu celebra Divina Comedie, mai exact cu Infernul din opera filosofului şi poetului italian.

Tot ce se întâmplă din mai 2021 decând s-a anunţat candidatura la şefia PNL-ului a domnului Florin Cîţu, plus schimbările guvernamentale prin înlăturarea miniştrilor USR-Plus, creşterea inflaţiei cumulată cu creşterea preţurilor la utilităţi, la energie au creat premisele unui haos şi putem spune a unui forme de iad economico-social manageriat într-o manieră originală şi scrupuloasă de către Klaus Iohannis.

Gestionarea defectuoasă şi doar cu implicaţii doar la nivel de imagine publică şi nu practică, a situaţiei epidemiologice din vara şi toamna acestui an, demonstrează că actorii politici,  fie guvernamentali, fie pseudo-opoziţie a la PSD, nu  au simţul raţiunii şi a interesului naţional dincolo de propriile interese.

A face parte din structurile guvernamentale actuale ar fi ceva de genul „Mergem cu dracii prin întunecime – halal tovărăşie! – dar, e-o vorbă: sfinţii-s în cer, în crâşmă-i mojicime…” citându-l tot pe Dante.

Negocierile gestionate de către Iohannis pentru a-şi impune propriul guvern nu au şanse reale de a aduce o gură de oxigen necesară stabilităţii guvernamentale actuale, decât dacă Preşedintele nostru de origine germană învaţă ceva de la originile naţiunii de care aparţine: sacrificiul interesului personal pentru interesul ţării, responsabilitate civică, morală a actului politic şi asumarea rolului de conducător real al statului şi nu a intereselor vremelnice al unor partide politice sau diverse structuri de intelligence, fie interne sau externe.

Atât timp cât şeful statului nu va înţelege că jocurile sale şi a camarilei din anturajul său nu au afectat doar stabilitatea unei Coaliţiei Guvernamentale sau prăbuşirea unui partid istoric, ci toată evoluţia actuală a societăţii româneşti per ansamblu, atunci nu ne rămâne decât să punem o pancartă la intrarea de Vest a ţării cu următorul mesaj din opera poetului italian menţionat mai sus : “Voi ce intraţi aici, lăsaţi orice speranţă!”. Cam aşa s-ar traduce că arată situaţia ţării noastre.

Vă mulțumesc.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Mateescu (AUR Constanța): „Negocierile lui Iohannis pentru a-și impune propriul guvern nu aduc stabilitate…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *