Mateescu (AUR Constanța): „Iohannis calcă pe urmele lui Emil Constantinescu, care a DECIMAT PNȚCD și Convenția Democrată!”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, a avut marți o declarație politică, la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului l-a desemnat luni seară ca premier pe Dacian Cioloș. Mateescu validează părerile multor lideri politici din alte partide – inclusiv din PNL – care atestă faptul că Iohannis decimează PNL, arde tot în urma sa și, în final, se consideră că liberalii vor ajunge ca… țărăniștii, așa cum a făcut Emil Constantinescu în mandatul 1996 – 2000.

Un președinte de ţară nu este doar o locomotivă care să tragă doar un singur vagon ci trebuie sa fie un liant pentru 19 milioane de vagoane”, subliniază senatorul Mateescu:

Apusul elitelor în era Iohannis”

Doamnă Preşedinte,

Doamnelor și domnilor senatori !

În plină perioadă de criză economică, medicală, financiară, domnul Preşedinte Klaus Iohannis este cel care prin jocurile sale de Preşedinte-manipulator îşi vede egoist interesul personal în detrimentul naţiunii care a avut încredere în el în două rânduri. Modul său de a controla scena politică guvernamentală şi parlamentară este un hibrid între jocul dominoului practicat de Ion Iliescu şi impunerea locomotivei după modelul lui Traian Băsescu. Prin scenariile impuse de Iohannis fie în 2015 (după tragicul eveniment de la Colectiv), fie în 2021, Partidul Naţional Liberal este alături de PSD la apusul existenţei sale parlamentare, asistând astfel la o decimarea a elitelor la nivelul celor două partide. În speţă PNL-ul îşi asumă cu aroganţă decimarea propriilor parlamentari şi a activiştilor de partid prin marginalizare decizională.

Promovarea non-valorilor în perioadă de pandemie medicală prin ocuparea unor funcţii decizionale de către persoane care nu au experienţă publică, cu toate că PNL-ul a avut elite decizionale la nivelul eşaloanelor 2-4 din partid, demonstrează că domnul Iohannis calcă pe urmele fostului Preşedinte Emil Constantinescu care a decimat la fel PNTCD-ul şi Convenţia Democrată Română. Încăpăţanarea tipică unui profesor de fizică care vede responsabilitatea publică doar din perspectivă statică şi gravitaţională nu şi din viziune raţională şi patriotică faţă de poporul de care aparţine, fac din preşedintele Iohannis omul care nu înţelege rolul său politic şi care va contribui, alături de staff-ul care îl consiliază, la decimarea valorilor şi la existenţa viitoare a acestui naţiuni.

Stimaţi senatori va trebui să înţelegeti că un Preşedinte de ţară nu este doar o locomotivă care să tragă doar un singur vagon ci trebuie sa fie un liant pentru 19 milioane de vagoane. Când vor înţelege colegii de la PNL acest aspect să nu fie prea târziu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *