Mateescu (AUR), către Câciu (Finanțe): „Ce creşteri de impozite aveți în vedere pentru 2022, 2023 şi 2024 pentru a fi compensate sumele care vor fi cheltuite în proiectele din Anghel Saligny?”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Cristian Mateescu, a formulat miercuri o interpelare către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Parlamentarul constănțean a avut multe întrebări legate de programul de investiții Anghel Saligny:

Domnule ministru, revin cu o interpelare pentru care fostul ministru al Finanţelor, domnul Dan Vîlceanu nu a avut răspuns clar, privind  cunoscutul Plan Național de Dezvoltare Anghel Saligny  în valoare de 10 miliarde de euro. În nota de fundamentare la proiectul afișat de Guvernul Cîțu se arată și impactul bugetar : un minus de 26 miliarde de lei credite bugetare în perioada 2022-2025. Finanțarea programului se asigură din sume din transferuri, alocate bugetelor 3 locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din sume din bugetele locale alocate cu această destinație și din alte surse legal constituite.

Domnule ministru, în contextul în care acest nou PNDL presupune un efort bugetar enorm, în condiţiile pandemiei medicale actuale, vă rog să precizaţi următoarele :

1. Care sunt  etapele de aplicare a acestui Plan şi rezultatele financiare preconizate pentru anul fiscal 2022 -2023. Mă refer aici la punctul dumneavoastră de vedere privind evoluţia acestui program de dezvoltare

2.Cum vor fi afectate celelalte domenii, mă refer la sectorul sanitar şi educaţional în special, care ar trebui să primească finanţări publice urgente, când vom avea un minus financiar de 26 miliarde lei credite bugetare ?

3.Ce creşteri de taxe şi impozite veţi avea în vedere pentru anii 2022, 2023 şi 2024 pentru a fi compensate sumele ce vor fi cheltuite pentru proiectele din acest Plan ? 

Vă mulţumesc.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.