Măsurile de relaxare din 1 iulie, AMÂNATE. Orban: „Eu nu sunt ca alți premieri…”

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-a întâlnit, luni, de la 10:30, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a analiza propunerile de noi măsuri de relaxare ce intră în vigoare de la 1 iulie. După această ședință, Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întâlnit pentru a lua o decizie finală în privința relaxării, de la 1 iulie, a restricțiilor instituite pentru prevenția epidemiologică. Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele zile pune autoritățile pe jar, chiar dacă majoritatea focarelor izbucnite sunt în spitale, aziluri și centre pentru copii cu handicap. După întâlnirea Grupului de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și Raed Arafat, șeful DSU, au intrat în ședință la MAI, pentru a discuta ce măsuri se impun în contextul creșterii infectărilor, deși ele nu au crescut în spațiul comunitar, ci în spații închise. Înaintea comunicării oficiale privind noile măsuri de relaxare așteptate de la iulie, informațiile preliminare arătau că, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus unele măsuri ar putea fi amânate, precum deschiderea piscinelor interioare, a restaurantelor, a locurilor de joacă și a food-court-urilor din mall-uri.

Temerile au fost confirmate luni seară de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că măsurile de relaxare avute în vedere pentru 1 iulie se… amână. Detalii AICI!

Marți, premierul Ludovic Orban, aflat în vizită la Uzina ALRO Slatina, a declarat că evoluţia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a determinat amânarea altor măsuri de relaxare, anunţând că va susţine în Guvern propunerea formulată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Este o cifră care ne face să rămânem în gardă, să rămânem concentraţi şi mobilizaţi pentru aplicarea măsurilor pe care le-am adoptat şi evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare. (…) Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *