Măsuri și mai DURE: Se ÎNCHID mall-urile! Vela (MAI): „Recomandăm EVITAREA formării grupurilor mai mari de 3 persoane!”

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit, sâmbătă, din nou. Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seară, după 21:00, faptul că, începând de duminică, 22 martie, ora 22:00, se suspendă temporar activitățile din centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. De asemenea, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună. Totodată, se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară, însă sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

Deplasarea pe timp de noapte, pe… propria răspundere!

Alături de ministrul Afacerilor Interne au mai fost secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat. 

„Prin măsurile luate, ne-am atins principalul obiectiv: nu avem răspândire comunitare extinsă și este meritul tuturor specialiștilor implicați în această luptă. Sunt sigur că avem toți puterea de a continua această luptă până când vom câștiga. (…) Tot ceea ce decidem prin ordine sau ordonanțe are scopul de a limita riscul la care se supune populația. Deciziile sunt propuse împreună cu specialiștii din CNSSU. Sunt aprobate de premier și aduse la cunoștința președintelui României. (…) Garantez cetățenilor că MAI, Poliția și toți factorii responsabili sunt la datorie pentru a depista fapte imorale și ilegale. (…) Ne confruntăm, cu una dintre cele mai mari crize din ultimii ani. Dar, rezolvarea se află la noi. Este în puterea noastră să găsim resursele, acum, poate mai mult ca niciodată, să arătăm forţa pe care acest popor a avut-o dintotdeauna. Absenţa celor dragi este dureroasă, dar pierderea lor poate fi tragică. Rămâneţi în case! Limitaţi-vă întâlnirile şi respectaţi regulile. Prioritatea noastră, a Guvernului, a factorilor responsabili este viaţa românilor. Împreună am rezistat prin războaie, cutremure şi dictatură. Vom rezista şi acum, uniţi ca unul”, a spus ministrul Vela.

Totodată, în intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță; deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor  și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice. De asemenea, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai prin legitimația de serviciu – dacă deplasarea este în interes de serviciu sau, în alte situații, printr-o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Această măsură se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00.

În ceea ce privește activitățile cultelor, s-au aprobat o serie de măsuri de primă urgență, astfel: se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online; se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora.

Pe același subiect:

BILANȚ CORONAVIRUS: 59 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 367 în total, în România! La Constanța: 25 de cazuri confirmate

Propunerile lui Cupșa (CERONAV) pentru deblocarea transportului maritim: „Navigatorii trebuie desemnați drept PERSONAL ESENȚIAL”

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Nu avem NICI UN CAZ cu evoluție gravă. Medicii vă roagă să STAȚI ACASĂ!”

Aprobare în CJSU: 1.500 de români din zona roșie din Italia, repatriați cu avioanele. Vor intra în carantină în… stațiunea Mamaia

Dobre (PRO România), nervos pe ministrul Economiei: „Cum să ceri firmelor să aducă proba că au fost închise, când ȘTII că au fost ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR?”

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

Parlamentul a ADOPTAT, în formulă inedită, STAREA DE URGENȚĂ decretată de Klaus Iohannis

Codul Penal, modificat de Guvern: PEDEPSE mai MARI pentru zădărnicirea combaterii bolilor! DOSAR PENAL pentru „omisiunea de a oferi date”

Vela (MAI): „Se ÎNCHID restaurantele și cafenelele!” Zborurile din și către Spania, SUSPENDATE!

Făgădău, apel la Ministerul Sănătății: „ALOCAȚI FONDURI pentru acești eroi, medicii din Spitalul de Boli Infecțioase!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *