Măsuri DURE: Olanda intră în CARANTINĂ de Crăciun, deși aproape toată populația este vaccinată

Olanda a anunțat intrarea în carantină înainte de Crăciun, pe fondul preocupărilor legate de varianta coronavirusului Omicron. Magazinele neesențiale, școlile, barurile, restaurantele și alte locuri publice vor fi închise cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie. Premierul Mark Rutte a spus că restricțiile sunt „inevitabile”. Vor fi interzice întrunirile în grupuri mai mari de două persoane, iar cu ocazia Crăciunului în grupuri mai mari de patru persoane.

Noua carantină marchează cele mai stricte reguli care au fost anunțate pentru Omicron până acum. Țările din Europa au înăsprit restricțiile pe măsură ce varianta puternic mutată se răspândește. Noile reguli din Țările de Jos, care intră în vigoare duminică, au fost anunțate în urma unei întâlniri între guvern și experți în sănătate.

Celula de criză din Olanda a sfătuit Cabinetul prim-ministrului să implementeze un nou lockdown cât mai curând posibil pentru a preveni un nou val de infecţii cauzat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit NL. Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă. Spitalele din Olanda sunt deja la limită de mai multe săptămâni, iar operaţiile altor pacienţi sunt amânate din cauza lipsei de medici şi locuri în saloane.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *