Măsuri de prevenție în autobuzele CT BUS: „Evitați să vă poziționați față în față cu alt călător!”

Fiecare pasager al mijloacelor de transport în comun din municipiul Constanța trebuie să respecte măsurile de prevenire a infectării cu COVID – 19:

– Purtați mască de protecție corect (peste nas și gură) pe durata fiecărei călătorii cu autobuzul!

– Purtați mănuși de unică folosință pe durata întregii călătorii! *(recomandare în conformitate cu Hotărârea nr. 73 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța)

– Aruncați mănușile la coșul de gunoi imediat ce coborâți din autobuz și dezinfectați-vă mâinile!

– Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil!

– Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător;

– Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf;

– Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.

În apropierea fiecărei uși a autobuzelor puteți observa un afiș ce vă amintește obligația de a purta mască și mănuși pe durata călătoriei și de a păstra distanța de siguranță. De asemenea, în autobuze rulează un mesaj audio care amintește călătorilor să poarte mască și mănuși iar același mesaj, de data aceasta vizual, poate fi citit pe afișajele mijloacelor de transport în comun, dar și pe afișajele electronice din stații. Potrivit CT BUS, a fost marcat pe asfalt, în stații, un simbol ce vă reamintește să respectați distanța de siguranță.

Autobuzele trec zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate. Depunem eforturi pentru a vă putea transporta în condiții de maximă siguranță, însă măsurile de mai sus nu pot decât să sprijine o conduită responsabilă, care este cheia limitării îmbolnăvirilor. De aceea, vă rugăm: FIȚI RESPONSABILI, PENTRU VOI ÎNȘIVĂ ȘI PENTRU CEI DRAGI!”, au precizat reprezentanții CT BUS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *