Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată DE LA ZERO! Năsui (Economie): „De data asta respectăm legea…”

Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero, a anunțat joi la Digi24 ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități„, a afirmat Claudiu Năsui. Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3, a spus ministrul.

Năsui a precizat că ei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație. Măsura 1 are plățile în mare parte făcute, mai sunt foarte puține dosare rămase de plată, a adăugat el.

La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele„, a precizat Claudiu Năsui.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *