Masă rotundă pentru strategia locală de turism

Primăria Constanța anunță vineri că reprezentanții autorităţilor locale şi judeţene de pe linia ţărmului Mării Negre, împreună cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai Guvernului României, ai Ministerului Turismului, dar şi ai Zonei Metropolitane Constanţa s-au întâlnit astăzi la o şedinţă comună pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea capacității de management strategic prin operaționalizarea, la nivelul Centrului Guvernului, a unei structuri tip Strategy Unit”, cu asistență tehnică oferită de Banca Mondială.

CITEȘTE ȘI:

Palaz, abandonat de Țuțuianu în CJC. PSD, front comun cu ALDE și PNL, împotriva traseului de transport persoane Constanța – Lumina, în interesul lui Tucan. „Este un principiu, pentru un primar PSD și unul PNL!”

Potrivit Primăriei Constanța, în cadrul acestui proiect Secretariatului General al Guvernului oferă sprijin Ministerului Turismului în elaborarea Strategiei naționale în domeniul turismului. Această strategie se dorește a fi un document de politică publică ce abordează domeniul într-o manieră integrată și care stabilește direcțiile strategice prioritare de dezvoltare și acțiune pentru următorii ani.

În cadrul dezbaterii au fost discutate modalităţile prin care autorităţile de la Corbu  până la Limanu, cu un mic ocol şi spre Mihail Kogălniceanu, localitatea în care se află cel mai mare aeroport din județul Constanța, pot lucra împreună pentru dezvoltarea turismului din judeţul Constanţa, despre potenţialul uriaş pe care îl are zona în care ne aflăm, dar şi despre problemele pe care le întâmpină fiecare staţiune sau localitate de pe litoral.

„Concluzia discuţiilor a fost aceea că elaborarea unei strategii în domeniul turismului nu este posibilă fără o largă consultare cu toți factorii implicați, succesul implementării fiind dependent de un efort conjugat al tuturor”, concluzionează reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

CIRC la Prefectură: Oamenii lui Horia Constantinescu de la CJPC au descoperit „hiba“ din turism: shawormeriștii nu au diplome de specialitate!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *