Masă rotundă la Universitatea Ovidius, dedicată standardelor deontologice și etice în conceperea lucrărilor academice

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat joi, 16 septembrie, masa rotundă „Schimb de bune practici în conceperea și scrierea lucrărilor academice cu respectarea standardelor deontologice și etice”, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0540 – „Performanță și calitate academică în UOC. Crearea și dezvoltarea Platformei electronice pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice – PERFORM DIDACT”, informează directorul proiectului, lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu. Potrivit sursei citate, la întâlnirea desfășurată online au participat 40 de cadre didactice din mai multe centre universitare din țară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Politehnică din București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”. 

Evenimentul de astăzi este primul din seria celor trei prevăzute a fi organizate și realizate în mediul online, cu participare națională și/sau internațională de personal similar din alte centre universitare, pentru a facilita schimbul de experiență privind conceperea și scrierea lucrărilor academice cu respectarea standardelor deontologice și etice, în scopul îmbunătățirii performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC și sporirii vizibilității acestora”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.

Obiectivul general al proiectului îl constituie crearea și dezvoltarea unei platforme electronice la nivel instituțional pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC. Proiectul CNFIS-FDI-2021-0540 beneficiază de o finanțare de 344.000 lei din bugetul alocat Ministerului Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5 – Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice și este implementat de Universitatea Ovidius din Constanța în perioada mai – decembrie 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *