„Marșul pentru Viață”, la Constanța. „Individualismul îl îndeamnă pe om să se gândească la carieră, nu la familie. Toți suntem datori să dăm un răspuns în fața vieții”

Peste 200 de persoane au organizat, duminică, la Constanța, o manifestare mai puțin aparte: nu împotriva a ceva, ci pentru ceva: pentru viață! Exact așa se și intitulează manifestarea, „Marșul pentru Viață”, organizat de asociația Pro-Vita Constanța, căreia i s-au alăturat cetățenii pro viață și structura oficială locală bisericească, Arhiepiscopia Tomisului.

Sâmbătă, peste 2.000 de persoane au participat, în București, la marșul cu aceeași denumire, o manifestare anti-avort organizată de Coaliţia pentru familie atât în Capitală, marşul având loc de la Piaţa Unirii în Parcul Tineretului, dar şi în peste 280 de oraşe din ţară şi Republica Moldova. La Timişoara, mitropolitul Banatului a afirmat că „România a trecut şi prin al treilea război mondial” pentru că „în anul 1990 s-au făcut un milion de avorturi”. 

La Alba Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi şi Piteşti au participat mii de manifestanţi, ”Nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama, şi unul pentru ţară şi biserică”, le-a spus celor de la Cluj IPS Andrei.

Cea de-a patra ediție a marșului național pro life a ajuns duminică și la Constanța, unde peste 200 de persoane au înfruntat vremea neprielnică. Manifestarea tomitană a început de la Catedrala arhiepiscopală, de la 13:00 și a avut următorul traseu: Piața Ovidiu – str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Spitalul Județean Constanța – bd. Tomis – Capitol – înapoi în Piața Ovidiu.

Statisticile despre care Biserica și asociațiile pro viață vorbesc arată că, în perioada 1958 – 2014, au avut loc 22.638.755 de avorturi în România, curmarea acestor vieți ducând „țara noastră pe locul doi în lume, după Rusia”, avansând și procentajul alarmant de 116,5%!

CITEȘTE ȘI:

Deputatul constănțean Stelian Cristian Ion a dat vot favorabil pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei

„Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în anul 2012, România avea cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri”, mai susțin organizatorii.

La Constanța, marșul a fost organizat de asociația „Simplu – Pro-vita”, căreia i s-au alăturat Arhiepiscopia Tomisului, Școala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, „Studenți pentru Viață” – Constanța.

CITEȘTE ȘI:

După decizia Curții Constituționale, Coaliția pentru Familie solicită Parlamentului organizarea referendumului privind protejarea căsătoriei și a familiei

„Sprijinim Marșul pentru Viață, o acțiune care vrea să sensibilizeze opinia publică în privința ratei prea mari a avorturilor, ceea ce duce la scăderea demografică în statistici, conform cărora spre 2035 sau 2050 românii vor fi mult mai puțini și, cumva, trebuie să sensibilizăm opinia publică în ideea de a naște prunci. Un popor dăinuie prin pruncii săi! Cauzele sunt multiple. Din punctul nostru de vedere, este secularismul: faptul că oamenii nu își mai pun nădejdea în Dumnezeu și încep să se îndoiască de ideea că dacă dau naștere unor prunci nu pot să susțină viața, din punct de vedere material. Cauzele sunt materiale, apoi spirituale. Acest individualism de tip occidental adeseori îl îndeamnă pe om să nu se gândească la familie, ci la carieră, la propriile idealuri și, la un moment dat, devine un om slab în calea împlinirii! În plus, există și această viziune care dă naștere crezului negativ de a avea unul, maxim doi copii, ceea ce nu duce la o creștere demografică, ci la o scădere. Marșul de astăzi este al asociației Pro Vita, dar noi ne atingem obiectivele și prin alte măsuri: predica de la slujbă, emisiunile pe care le realizăm pe mijloacele de presă bisericești și prin discuțiile pe care le avem de la om la om. La un moment dat, s-a pus problema, cineva m-a întrebat despre interzicerea avorturilor. Din punctul meu de vedere, personal, nu aș fi de acord! Interdicția nu rezolvă problema facerii de bine, trebuie să vină din interior. Comunismul a demonstrat că nu rezolvă situația… În această problemă trebuie să intervină toată societatea cu toate componentele ei, nu există un organism anume, societatea dăinuie prin copiii ei și prin reprezentanții ei, nimeni nu e scutit de la a aprecia viața! Toți suntem datori să prețuim viața, pentru că toți suntem datori cu un răspuns în fața vieții: o acceptăm sau nu? Naștem prunci sau nu? Educăm sau nu? Se vorbește și de educația sexuală… este interesant să vedem, mai întâi, ce înseamnă asta? Trebuie să vedem cum arată, din păcate Occidentul a cultivat un anume tip de educație sexuală, care mai mult era o sexualizare, care a dus la o scădere demografică puternică și de aceea azi discută de ideea de imigranți, pentru forță de muncă, pentru cetățeni europeni, într-o Europă din ce în ce mai depopularizată”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pr. Eugen Tănăsescu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *