Marius Pașcan (PMP), la moțiunea de cenzură: „Cum iubiți România dacă la proteste o bateți și o gazați?”

Moţiunea de cenzură, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are, oficial cel puțin, 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform președintelui PNL, Ludovic Orban. Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani şi arată că, imediat după acest moment, opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul dezbaterilor de joi pe moțiunea de cenzură, liderul de grup al deputaților PMP, Marius Pașcan, a arătat faptul că popularii vor vota, în bloc, pentru moțiunea de cenzură.

„Cum iubiți această familie și această țară dacă eliberați infractorii pe străzi? Cum iubiți această țară familie dacă la proteste îi bateți și îi gazați? Ați promis spitale regionale și nu le-ați făcut. Ne rugăm la bunul Dumnezeu și facem tot ce ne stă în putință pentru binele țării!”, a spus Pașcan.

Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă trece moțiunea, Guvernul este demis, iar președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele politice parlamentare, urmând ca în urma discuțiilor să propună un prim-ministru, care va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma cabinetul și ulterior să ceară votul de încredere al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *